Borrendi bortúra a Móri Borvidékre

Monori Pincefalu, bortúra Mórra, borkóstoló
Borrendünk tagjaiból álló csapat látogatott el a Móri Borvidékre. Idegenvezetőnk Tálas Tamás a Brindisi Szent Lőrinc Borrend nagymestere volt, aki nagy szakértelemmel és szeretettel kalauzolta végig csapatunkat a borkóstolás rögös útján.
Borkóstolásunk első állomása a csákberényi Sáfrán Pince volt, amely az Orondi szőlőhegyen található. Ahogy az illik a kóstolást kezdőbora az Ezerjó volt, az azt követőkkel együtt kitűnő borokat kóstoltunk és reményeink szerint nem éltünk vissza a házigazda türelmével. 
Ebédet követően túránk következő állomása a móri Lincz Családi Pince volt, ahol alapvetően a szénsavval dúsított habzóborokat kóstolhattuk és megcsodálhattuk az ehhez a technológiához kapcsolódó berendezéseket.
Bortúránk végállomása a móri Bozóky Pincészet volt, látogatásunkat a bormúzeum megtekintésével majd pincetúrával kezdtük. Bórkóstolásunk helyszíne a hangulatosa berendezett kóstolóterem volt, ahol a pincészet gazdája sorban felvonultatta a klasszikus és a modern borkezelési technológiával készült borait. 
Köszönjük Tálas Tamás nagymester választását, kitűnő borokat kóstolhattunk, témát és lehetőséget adva a hazafelé úton a Móri Borvidék borainak kiértékeléshez és megismeréséhez.
« vissza