Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2017.01.30

Borkóstoló és Chameleon Jazz Band Acoustic koncert a KultPincében


A borok mellé hagyományteremtő farsangi kocsonyakóstolóval készülünk!
A jó borokban dalok is vannak.Se szeri, se száma a borokban rejtőző zenéknek.
Mi most olyat kínálunk Önöknek, amelyből az akusztikus jazz ellenállhatatlan hangulata árad.
Segítünk ráhangolódni ízekkel, színekkel. Miközben válogatott borokat kóstol, az azokhoz illő zenével is kiragadjuk a hétköznapokból.
Február 17-én 19 órától a boraink és a kísérő falatok mellé olyan zenei csemegét kínálunk, amelynek élményét sokáig megőrizheti.


2017.01.10

A kisüzemi státus hatezer bortermelő terheit csökkent


Informális tájékoztatás útján azt az (FM által is megerősített) információt kaptuk az NGM-ből, hogy a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény még nem hatályos szabályai 2017. január 1. helyett csak április 1-jén lépnek hatályba. Ez vonatkozik a kisüzemi bortermelői státusz bevezetésére, valamint az egyszerűsített nyilvántartás vezetésre is. Az erre vonatkozó törvénymódosítási javaslat hamarosan (1-2 hét múlva) elérhető lesz az Országgyűlés honlapján. Ennek megfelelően késik a végrehajtási rendelet kihirdetése is. A módosítás és a késedelem oka az adóraktárak elektronikus nyilvántartás vezetésével kapcsolatos változások szoftveres fejlesztésének időigénye. Az információk szerint az eddig egyeztetettekhez képest a borászatokat érintően más részlet nem változik.

Kisüzemi bortermelő státus hatezer bortermelő terheit csökkenti

2016.12.19

Disznótorok, téli vasárnapok koronája : a hájas sütemény


A bejglik, a diótorták és egyéb süteményköltemények mellett jóval kevesebb szó esik a megérdemeltnél a szilvalekvárral töltött hájasról. Pedig ez a hájas sütemény sztárrá is kinőhetné magát, ha akarnánk. Az ízvilága éppen alkalmassá teszi erre. Bár nem olyan pazar a külleme, mint az ünnepek táján mindenfelé felbukkanó tortacsodáké, de ha elég idősek vagyunk hozzá, hogy behunyt szemmel is felidézzük a nagymamáink udvarán rendezett disznóvágások esti lakomáját záró édességet, akkor más nem is juthat eszünkbe, mint ez. A hájas

Hájas sütemény