Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2016.05.25

Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny 2016

Nagy örömünkre 2016-ban már 11. alkalommal került megrendezésre  a Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny a Monori Pincefaluban. Mondhatjuk, hogy máig ez az egyetlen olyan terep kerékpárverseny az országban amelyet egy pincefaluban rendeznek meg. Ma már történelem, hogy 2004 - 2005 telén - pontos dátumot már nehéz lenne kideríteni - Bodor János pincéjében a Monor Környéki Strázsa Borrend vendége volt Volcz Zolán, aki a GIANT - Gyömrő Kerékpáros Klub keretében fő szervezője volt a gyömrői terep és országúti kerékpár versenyeknek. 

2016.05.18

meghívó

Tisztelt Rendtársak!


Rendi gyűlést tartunk 2016 május 26-án 18 órakor, melyre szeretettel meghívunk.

Helyszín: A Vigadó emeleti nagyterme

2016.05.14

II. Gyömrői Pálinkaverseny

2. Gyömrői Pálinkaverseny 2016 június 25. szombat verseny – mely a 2016-os Romantika Ünnepe Gyömrőn (RÜGY) programsorozatba illesztve kerül megrendezésre – kiírása támogató: Gyömrő Város Önkormányzata
fővédnök: Gyenes Levente polgármester. Helyszín: Új Halászkert Étterem


2016.05.14

IX. Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál

Kilencedik alkalommal tartja a Péteri Borbarát Kör Egyesület az Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál elnevezésű rendezvényét.
A remélhetőleg szép tavaszi, akácvirág illatú Pünkösd utáni szombaton, Május 21. én újra találkozik egymással a kultúra és gasztronómia.
Várunk mindenkit, aki résztvevőként, vagy látogatóként szeretné ezt a napot a szőlőhegyen velünk és barátaival tölteni.


2016.05.12

Megújult közösségi tér a pincefaluban

A Monori Lokálpatrióta Egylet szervezésében nagy esemény lesz május 21-én a Bacchus-téren! (Bajcsy-Zsilinszky út vége) Dr Zsombok László Monor Város Polgármestere kb. 12 órakor átadja Monor új közösségi terét, szeretettel várják az érdeklődőket. BP.


2016.05.11

Nagytanácsi értekezlet

Kiss Péter nagymester pincéjében ülésezett borrendünk nagytanácsa. Döntés született, hogy mely szőlőfajta lesz az alapja Monor Város zászlósborának. Feladatok lettek kiosztva a Borvidékek Hétvégéje szervezésével kapcsolatban. Ismertetésre került, hogy a tanösvényünk táblái felújításra szorulnak. Borrendi kirándulásról egyeztettünk, illetve döntés született, hogy rövidesen rendi gyűlést kell tartanunk, egyrészt az elmúlt év értékelése okán, másrészt pedig további feladatok vállalására lesz szükség a tagok részéről, hogy méltóképpen tudjuk fogadni borrendi vendégeinket a Borvidékek Hétvégéje rendezvényünkön.

Monor Környéki Strázsa Borrend

2016.04.28

MBOSZ támogatási kérelem

Támogatási Felhívás!

Tisztelt Nagymester Hölgyek , Urak!
Tisztelt Borrendi Tagtársak (Nagykövetek)!

A Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége 1988. november 16-án alakult meg Budapesten 13 alapító borrend közös akaratából.

A Szövetség célja volt , a borrendi mozgalom összehangolása, közös programok szervezése, az alapító szervezetek tevékenységének segítése, a magyar bor nagyszerűségének hirdetése.

 

Tulajdonképpen a Magyarországi borrendek története 1976. augusztus 26-án kezdődött. Ekkor alakult meg a PAX CORPORIS (A TEST BÉKÉJE ) néven Baján az első magyarországi borrend.

Az első borrend megalakulásának 40. évfordulója alkalmából a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége olyan határozatot hozott, hogy születésünk méltó megünneplésére megjelentetünk egy albumot, amelyben áttekintő képet kívánunk bemutatni az elmúlt 40 év munkájáról.

 

Az ünnepi eseményen jellemzően szőlész, borász szakemberek, bort kedvelő személyek , idegenforgalmi szakemberek sok-sok hobbi borász vesznek részt.

A kiadásra kerülő könyvünkben lehetőséget kívánunk biztosítani szakmai hirdetéseknek, reklámoknak a megjelentetésére.

2016.04.27

Tóth László borrendi társunkra emlékezünk

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy a Monor Környéki Strázsa Borrend alapító tagja, a Monor és Környéke Hegyközség elnöke, a Monor Hegyessy Lions Club alapító tagja Tóth László  2016. április 27-én hosszan tartó betegség után elhunyt.


2016.04.25

Borvidékek Hétvégéje 2016

 

Júniusban ismét Monor lesz a bor fővárosa!
Borvidékek Hétvégéje 2016

 


A Budapest közelében található hangulatos kisváros az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül. Megújult közösségi terek, sokszínű kulturális programok, korszerűsített intézmények, sportolási és túrázási lehetőségek várják a helyieket és a Monorra látogatókat.

 A város északi határában található pincefalu további lehetőségeket rejt magában. A közel ezer pincét számláló összefüggő pincesorokhoz hasonlót nem csak az országban, de Európában is keveset találni.
Ezt a lehetőséget használja ki Pest megye egyik legnagyobb boros eseménye, a június 11-én, idén már ötödik éve megrendezésre kerülő Borvidékek Hétvégéje. A szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ célja, hogy egyedülálló módon, Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű pincefalujában hozza össze a bort kínálókat és a bort szerető embereket. A rendezvény neve is mutatja, hogy a kínálók között az összes magyarországi borvidék képviselteti magát, ami szintén kiemeli az ilyen jellegű események közül.