Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2016.04.19

Pincefalvak napja Páty 2016

Április 16-án, szombaton a Pincefalvak Napja keretében 9 település küldöttsége érkezettPátyra. Az országosan is meghirdetett esemény célja a pincefalvak megismertetése, népszerűsítése és jövőbeni fejlesztésének segítése. A Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége által évente megrendezett eseményen délelőtt elnökségi ülés keretében megvitattáka jövőbeni feladatokat. Az idei fő téma a pincefalvak hungarikummá válásának lehetőségei, illetve az infrastrukturális fejlesztések áttekintése.


2016.04.11

Bodor János nagymesterünkre emlékezünk

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy a Monor Környéki Strázsa Borrend alapító nagymestere, Bodor János Úr 2016. április 10-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.


Nagymesterünk búcsúztatása 2016 április 15-én pénteken 13 órakor a Monori Református Temető Imaházában lesz. Cím: 2200 Monor Csokonai u. (Deák F. u. vége. 47,357344, 19,450987)

2016.04.11

XXII Városi és térségi borverseny, Monor

Szomorúan továbbítjuk ezt a hírt a borrendi mozgalom tagjai felé, Bodor János nagymesterünk számára a XXII. Városi és Térségi Borverseny volt az utolsó amelynek megszervezésében és levezénylésében részt tudott venni.
Részvétünket kívánjuk a család részére, nagyszerű embert vesztettünk el!



"Csillagok közt él már,
angyalok közt jár,
ott, hol csendből épül vár,
s igaz lelkére az Isten vigyáz már."

2016.04.08

Monor, Monori oltalom alatt álló eredetmegjelölés

Szőlőtermelők, borászok figyelem! 


A MONOR oltalom alatt álló eredetmegjelölés használatának feltétele, hogy a termék előállításának megkezdésekor – ideértve a szőlő alapanyag termelést is – a termelő köteles e szándékát a hegyközségnek bejelenteni. A bejelentést a tevékenység megkezdésének évében, április 30-ig kell megtenni, a bejelentés visszavonásig érvényes. 
Ettől az évtől kezdve amennyiben a termékleírásban meghatározott feltételeket teljesítjük, akkor palackozott boraik cimkéin feltüntethetjük hogy borunk monori Pl. Monori Kékfrankos Védett Eredetű Száraz Vörösbor

2016.04.07

Monori kézműves termékek a Monori Kisállatbörzén

Monori pincészetek és helyi termelők mutatkoznak be kézműves termékeikkel a Monori Kisállatbörzén Közép-Európa legnagyobb kisállatbörzéjét rendezi meg Monoron – immár 14 éve - márciustól októberig, minden hónapban a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége. 


2016.03.23

XXII Városi és térségi borverseny, Monor

A monori József Attila Gimnázium és Szakközépiskolam Monor és Környéke Hegyközség, valamint a Monor környéki Strázsa Borrend szervezésében kerül megrendezésre a XXII. Monori Meghívásos Borverseny. A verseny 2016. április 9-én 15.00-kor kezdődik. A helyszín megközelíthető az iskola Dózsa György úti, a postával közös bejáratán keresztül. 

Parkolási lehetőségek: a Dózsa György úti parkolóban és az iskola belső területén.

2016.03.13

Pincefalvak Napja Páty

A rendezvény fő célja, hogy a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége működését, küldetését és céljait autentikus környezetben, a bor születési helyén  egy pincefaluban bemutassuk. Az évente más-más helyszínen megrendezésre  kerülő Pincefalvak Napja rendezvény házigazdája ebben az évben Páty. 

A rendezvény időpontja 2016 április 16. 
A meghívott vendégek és a szövetségi tagok a napot konferenciával kezdik, ahol ismertetésre kerül a tíz pincefalu által közösen kidolgozott fejlesztési koncepció.

pátyi pincefalu, pincefalvak napja

2016.03.11

Felhívás Borászoknak

Kedves helyi borászok!

 

Sok szeretettel várunk benneteket is a Borvidékek Hétvégéje 2016. évi rendezvényére június 11-én! A szervezés jelenlegi szakaszában gyűjtjük a helyi résztvevő pincetulajdonosokat, kérlek, hogy aki nem rendelkezik a Strázsa-hegyen pincével gondolja át, hogy kinél szeretne részt venni a rendezvényen.