Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2012.02.11

Sikeres volt a Strázsahegyi Fánkfaló

A Monor Hegyessy Lions Club szervezésében jótékonysági céllal került megrendezésre a Falánk Fánkfalók Találkozója. A szárnyait bontogató Cimbora Borház adott otthont a Monor Kisegítő Iskola támogatása céljából létrejött rendezvénynek.

2012.01.23

Szövetség a pincefalvak fejlesztéséért

Magyarországon találhatóak még pincefalvak. Általában nem a nagy borászatok árnyékában, hanem kis falvak mellett eldugva, ismeretlenül, gyönyörű környezetben összességében pedig népi építészetünk széles repertoárját bemutatva. Programunk célja ezen pincefalvak és értékeinek megismertetése mellett felhívni a figyelmet "kihalásuk" veszélyeire, és egymás megismerésével, tapasztalatok cseréjével a védelem megerősítése.

2012.01.19

Rólunk írta a Kunsági Női Borrend

Ragyogó napsütés, de csípős, hideg szél fogadta a borkedvelőket a monori Strázsa-hegyen, a második alkalommal megrendezésre került „Jégvirágtól a borvirágig” nevű kalandozásokon.

bortúra, borkóstoló

2012.01.19

Rólunk írták, Az ihatóbb Magyarorszégért cikke

Fater barátomat kicsit unszolni kellett, hogy látogasson ki a fesztiválra. A Strázsahegyi kalandozásokat nem lehet a fotelból átélni, ott kell lenni, kortyolni. A kissé zordan induló időjárás ellenére megduplázódott a látogatók száma a tavalyi fesztiválhoz képest.

Monori Pincefalu, rólunk írták