Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2022.10.26

Márton-napi Újbor Ünnep és Libavacsora a Monor Környéki Strázsa Borrend szervezésében


A Monor Környéki Strázsa Borrend megalakulásától kezdve – évről – évre megrendezi a Márton-napi Újbor Ünnepet és Libavacsorát. Ez az az alkalom amikor a helyi és környékbeli borosgazdák, borászok bemutatják újboraikat. Az egyes borászok szépen feldíszített asztalok mögül kínálják újboraikat és borkorcsoja is található minden asztalon, segítve a kóstoló közönséget. Természetesen a program elmaradhatatlan része a libavacsora, figyelve a hagyományra, miszerint:


„Aki Márton napján újbort nem iszik, egész évben szomjazik, aki Márton-napján libát nem eszik, egész évben éhezik.”


2022.09.29

Nagytanácsi ülés a Vásárhelyi pincében


Lukácsy Zoltán nagymester köszöntötte a nagytanács megjelent tagjait.

Napirendi pontok:

A borrend előtt álló feladatokkal, rendezvényekkel kapcsolatos teendők megbeszélése
Borrend jövőjének, jövőképének megbeszéése
Szakmai kirándulás megbeszélése
Murcikóstoló


2022.08.31

10. éves a Darányi Ignác Borlovagrend


Aug. 27-én ünnepelte a Tassi Darányi Ignác Borlovagrend tíz éves jubileumát. Az ünnepi közgyűlés majd a névadó sírjának koszorúzása után következett az ebéd. Az új borlovagok avatása a kánikulára való tekintettel a faluház színháztermében történt.

2022.06.21

Borvidékek hétvégéje 2022, borrendi tag és vincellér avatás


Nyugodtan elmondhatjuk, hogy a Borvidékek Hétvégéje 2022 rendezvény a város, a borrend, a monoriak és reményeink szerint az idelátogató vendégeink számára is szuperül sikerült. Borrendünk részére a program szombat reggel indult, reggelivel vártuk a rendezvényünkre érkező borrendi társainkat, végül nyolc borrend tizennégy fővel volt részese ünnepünknek, amelyet ezúton is köszönünk. Jelenlétükkel ünnepélyesebbé tették a borrendi tag és vincellér avatónkat. Borrendi taggá avattuk László Csabánét, valamint vincellérré Bazsik Andrást és Fecske Andrást, akik ezt követően, reményeink szerint a közösségi munkájuk alapján rövidesen borrendünk rendes, aktív tagjaivá avathatjuk.

Borrendi avatás