Hírek

2016.12.15

Megtartotta az újraválasztott nagytanács első összejövetelét

Megtartotta az újraválasztott nagytanács első összejövetelét. Ambrózi Pál nagymester felvázolta az előttünk álló feladatokat, átbeszéltük, hogy ki milyen tisztséget vállalna, beszéltünk a társborrendekkel kapcsolat aktívabbá tételéről, tagdíjakról, a következő körzeti borverseny szervezéséről, a Borvidékek Hétvégéje kapcsán felmerülő feladatokról, borrendi zászló felújításáról. Egyszóval van feladat bőven, ja és a két ünnep között fényképezés!


Monori Környéki Strázsa Borrend nagytanácsai értekezlet

2016.12.04

Évbúcsúztató borrendi batyus buli 2016

Néhány nappal a nagytanács és a nagymester megválasztását követően hagyományainknak megfelelően ismételten megrendeztük az évbúcsúztató batyus bulinkat. Az elmúlt évben a KultPince adott otthont a rendezvénynek, ebben az évben az Ó-hegy Borház vendégei voltunk. Ahogy az szokott lenni borrendi társaink párjukkal és hatalmas batyuval és jófajta zamatos monori borokkal érkeztek.


Monori Környéki Strázsa Borrend Batyus buli 2016

2016.11.28

Kína húzza a világ borpiacát

A globális borfogyasztás évek óta nő, jelenleg évi 3 milliárd láda bor talál gazdára, miközben az éves termelés csak 2,8 milliárd láda. A különbség miatt a borkészletek jelentősen csökkentek, a szűkösség miatt az árak növekedni fognak – állítja a Morgan Stanley tanulmánya. A folyamat nyertesei az újvilági bortermelő országok lehetnek.


borok Kínában

2016.11.12

Márton-napi Újbor Ünnep és Libavacsora 2016 képekben

Ebben az évben sem szakítottunk hagyományainkkal, november 12-én megrendeztük a Márton-napi Újbor Ünnepünket libavacsorával fűszerezve. Rendezvényünk 15 órakor nyitott, ahogy az szokott lenni kezdetben a kiállító borászok látogatták egymást és kóstolták a bemutatásra szánt újborokat.
       
Márton-napi Újbor Ünnep és Libavacsora 2016

2016.11.01

Gondolatok a bor tárolásáról, tárolás borpincében

A pincéket élesen ketté kell választani építési módjuk, illetve keletkezésük alapján. Beszélnünk kell a klasszikus borpincékről és egy modern épület pincéjéről. Az igazi borospincéket még a régi rómaiak „találták” fel – legalábbis régebbi kultúrákból nem maradtak fenn mai értelemben vett hűtőpincék.

Gondolatok a bor tárolásáról, tárolás borpincében

2016.10.31

Monori Bortárs Filmfesztivál 2016 ünnepélyes díjátadó KezdőlapRendezvényeink Rendezvényeink Monori Bortárs Filmfesztivál 2016 ünnepélyes díjátadó

MEGHIVÓ


A szervező Monor Környéki Strázsa Borrend, Monor Hegyessy Lions Club,


a KultPince, a KOCCINTAS.HU és Monor Város Önkormányzata nevében


Szeretettel meghívjuk a Monor Bortárs Filmfesztivál,


a „vannak vidékek legbelül” fotópályázat és a


Bor és Pezsgő – Legyen Közös a  Helyi Érték pályázat


ünnepélyes díjátadására, a díjnyertes filmek díszvetítésére és a fotókiállítás 


megnyitójára


2016 november 12-én 10 órakor


Megnyitó beszédet mond Dr. Zsombok László polgármester.

A megjelent vendégeket köszönti Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár


 

Vigadó Kulturális és Civil Központ dísztermébe

( 2200 Monor Kossuth L. u. 65-67)