Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2020.01.13

Borrendünk a Jégvirágtól Borvirágig 2020 rendezvényen


Borrendünk létezésének XX. éve jól kezdődött, részt vettünk a Jégvirágtól Borvirágig Forraltboros Kalandozások 2020 rendezvényen. Jó hangulatban több mint két üstnyi forralt bort mért ki a lelkes csapat. A forralt bor mellé a Malacos Étterem sikerrel kínálta Bundás röfi ételét.

Jégvirágtól Borvirágig

2019.12.10

XIX. évet zártuk a KultPincében


Évbúcsúztató rendezvényünk Ambrózi Pál évértékelő beszámolójával indult, amelynek helyszíne a KultPince volt. A beszámolót követően kezdődött a vacsora, amelyhez háttérzenét Petrik Balázs szolgáltatta. A vacsorát követően ahogy az lenni szokott, jó hangulatban folyt a beszélgetés, a tánc és a rendezvény vége felé a nótázás ideje is eljött.

BorrendBorrend


2019.11.24

Vendégek voltunk a Tihanyi Garda Fesztiválon


Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült,ezért nem véletlen, hogy éppen itt kerül sor már 18 éve a Garda Fesztiválra. A háromnapos fesztiválonn felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai.

Borrend

2019.11.12

Juhfark Fesztivál Somlószőlősön


Borrendünk Szent Erzsébet tagozata vett részt Somlószölősön a Juhfark Fesztiválon. A diszvendég dr Nagy István agrárminiszter nyitotta meg a rendezvényt. Szakmai előadások után következett a borlovagrendek felvonulása. Az egy napos rendezvényborlovagok avatásával és zenei programokkal folytatódott.

Borrend

2019.11.12

Márton-napi Újbor Ünnep és Libavacsora


Nagyszerű és hangulatos Márton-napi Újbor Ünnep részesei voltunk, 22 kiállító borász, 80 féle igéretes újbor, közel 200 vendég, autentikus népzene a BOR-óka zenekar jóvoltából és nem utolsó sorban Miki papa ízletes libavacsorája. Mindez a színvonalas helyszínt biztosító Monori Vigadó Kultúrális és Civil Központ dísztermében.

Márton-nap Monor

2019.10.06

Rendi gyűlés a KultPincében

Napirendi pontok:

  • Alapító tagtársunk Berki István születésnapi köszöntése
  •  A november 9-i Márton- napi újbor ünnep előkészítése, a kiállító borászok-borászatok jelentkezése, ilIetve meghívása. A rendezési feladatok pontosítása, a feladatok felosztása, Márton-napi ceremónia. 
  • Év-végi Batyus bál szervezése
  • Elmaradt tagdíjak rendezése
   

2019.09.07

Ungerbauer szőlőiskola szaporítóanyag ajánlata a 2019-2020 időszakra

Szőlő szaporítóanyag ajánlat!


Az Ungerbauer szőlőiskola szőlővesszőiregisztrált törzstelepekről származnak, és államilag ellenőrzött szőlőiskolában kerülnekgyökereztetésre, az Alföld legnagyobb és legrégebben üzemelő telepén.


Szőlő szaporítóanyag


Vásárlás esetén telepítési tanácsadással is állunk vásárlóink rendelkezésére! Előrendelés esetén bármely fajtát előállítjuk!

2019.08.24

Borrendünk tagjai is részt vettek a bölcskei Pincefalnap napja rendezvényen


Pincefalvak napja Bölcskén


A Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége által elindított Pincefalvak Napja rendezvényt ebben az évben Bölcske rendezte.
Monorról 60 fő vett részt a rendezvényen, a borrend tagjain kívül, monori pincetulajdonosok és a BOR-óka zenekar látogatott el Bölcskére. A BOR-óka zenekar koncertet adott a pincefalvak napja közönségének, majd ezt követően a monoriak aktív részvételével szórakoztatták a pincék közönségét.A hangulatos zene és énekszó igazi jó hangulatot teremtett.

Bölcski Pincefalu

2019.08.07

Pincefalvak napja 2019 Bölcske

 

Ismét eljött a találkozás ideje!


Örömmel tudatjuk, hogy idén a Pincefalvak napja rendezvény Bölcskén lesz, 2019. augusztus 18-án,melyre szeretettel várják a borrend tagjait családjukat vagy más, a pincefalvak iránt érdeklődőket!

A lefoglalt 53 személyes busz megtelt, az utazási költség 53 fővel kalkulálva 3800 Ft/fő. A zenekar költségeit közösen álljuk! Az étkezési jegyeket a helyszínen mindenki maga vegye meg, ár és tartalom az alábbiak szerint. SOS kérem, megadni, hogy ki melyik (A,B, C ) menüt választja!
Indulás augusztus 18-án 6.45-kor a Penny árúház parkolójából!

Bölcske, pincefalu 

Kirándulásunk a festői szépségű Bölcskei pincefaluba irányul, gyönyörű pincefalu, rálátással a Dunára, szívélyes vendéglátás és nagyszerű programok várnak ránk. Monor Bor-Óka zenekart viszi magával, akik műsort adnak az összegyűlt vendégseregnek, utána pedig a zenekar kiséretében pincéről-pincére járva kóstoljuk a helyi és a vendég pincefalvak borait.


2019.07.25

Elindult a tanösvény tábláink karbantartása


A borrendünk által 2009 tavaszán létrehozott Ezer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvény ez év tavaszán volt 10 éves. Az eltelt több mint 10 év alatt egyszer már újra lett festve mind a 18 tanösvény tábla. Ma már az újrafestés előtt a fából készült vázszerkezeten is javításokat kellett végezni. Bokros Gábor borrendi társunk jóvoltából a javítások elkészültek, így a festések elkezdésének nincs akadálya. Még 2011-ben borrendi társaink és néhány pincetulajdonos vállalták, hogy gondozói lesznek a tanösvény tábláknak. Az eltelt évek során létrejött változások és sajnálatos haláleset miatt most egy újabb egyezség jött létre, amelyek alapján elindult a táblák újrafestése.

7. tábla