Szabadtéri (outdoor) csapatépítő játék a Monori Pincefaluban

A KultPince néhány éves működése során bizonyított kultúrábanborban és gasztronómiában egyaránt. Rendezvényházként különleges esküvői helyszínt biztosít, otthonos helyszín családi rendezvények számára, vidéki hagyományainkat ápolva, téli időszakban hagyományőrző disznóvágásokkal várja vendégeit.

Monori CsámBORgó csapatépítő kalandjáték

Csapatépítés, közösségépítés terén is egyre szélesebb programlehetőségekkel várja céges ügyfeleit, hogy játékos feladatok által biztosított pozitív közös élménnyel feltöltődve, megerősödött kollegális kapcsolati hálóval térhessenek vissza a munkahelyükre. A megszerzendő közös élményt, a csapatépítést a pince területén rendelkezésre álló kültéri és beltéri játékok támogatják. Rendelkezésre áll a franciák népszerű szabadtéri golyós játéka a petanque, a finn szabadtéri ügyességi játék a mölkky, lengőteke. Ugyanakkor tapasztalat az, hogy a KultPincébe látogató, csapatépítésen résztvevő vendégek nemcsak a helyben rendelkezésre álló csapatépítő „főzzünk együtt” programokat, filmvetítést, borkóstolástigénylik, hanem szívesen kalandoznak a pincefaluban is. Gyakran vesznek részt tanösvény túrán, látogatnak el a kilátóba és természetesen más vendégváró pincészetek boraira is kíváncsiak, így többször veszik az irányt a téglagyári pincék felé is. 

Ezen tapasztalatok alapján született a gondolat, hogy ha már rendelkezésünkre áll a pincefalu 180 hektárnyi területével, közel 1000 pincéjével és - a kívülről jövők számára - útvesztőivel, létre lehetne/kellene hozni egy csapatépítő kalandjátékot. A gondolatot tett követte és a KultPince csapata megalkotta a pincefalu adottságait kihasználó csapatépítő játékot, aMonori CsámBorgó-t.  A tervezés során alapkitétel volt, hogy a játék több körös legyen, az útvonalak szabadon variálhatók legyenek, illetve amennyiben a csapatépítést megszervező cég igényli, a tartalom a csapathoz szabadon igazítható legyen. Ennek alapján mód van pl. borismereti, filmes-, irodalmi ismereteken alapuló, vagy a pincefalvak értékeire, borkultúrára, ehhez kapcsolódó népszokásokra épülő csapatépítő kalandjáték létrehozására is. Fontos lehetőség, hogy a tartalom nehézségi foka korosztályhoz is igazítható, így a tanulók, osztályok számára is létrehozhatók játékos csapatépítő programok.

Monori CsámBORgó I. kalandjáték

Hallottatok-e már a Strázsahegy különleges rejtélyéről, az elveszett csodatévő elixír legendájáról? Nem? No, akkor hegyezzétek a fületeket, elmesélem!

Így kezdődik a Monori Pincefalu CsámBORgó I. szabadtéri kalandjátéka, ahol furfangos feladványokon keresztül ismerhetjük meg a legendát, és barangolhatjuk be a pincefalu legérdekesebb részeit. Ha szerencsénk van, még egy-két betyárral is összefuthatunk, de legyünk óvatosak, az elixírt csak a legrátermettebb Csámborgók érdemlik ki.

Monori CsámBORgó II. kalandjáték

A CsámBORgó II. kalandjáték eltérően az előző játéktól, nem történeten alapul, hanem a megoldandó feladatok nagy részben a szőlőhöz, borászathoz kapcsolódnak, kisebb részben pedig általános ismeretekhez kapcsolódó feladatokat tartalmaz. A csapatépítő játék a KultPincéből indul és a helyes megoldások eredményeként oda is tér vissza. Ez azonban csak az eredmény egyik része, mivel a helyes megoldások birtokában kincses ládikák nyílhatnak meg, amelyek a résztvevő csapat számára meglepetés ajándékokat tartalmaznak, sőt helyes megfejtés esetén még két szerencsés csapattag egyéni ajándékot is kaphat.

Monori CsámBORgó csapatépítő kalandjáték

A CsámBORgó program is hozzájárulhat ahhoz, hogy egy munkahelyi csapatban a közösen átélt élmény erősítse a hitet, hogy a team többet jelent, mint a csapat egyes tagjainak összessége.

« vissza