Csapatépítés a Monori Pincefaluban

2009 május 23-án átadott tanösvény felavatása óta szolgálja mindazokat akik pincefalu területén pincével rendelkeznek vagy vendégként érkeznek és a borkóstolást, bográcsozást követően élményt nyújtó sétára vágynak. A Szent Orbán és a Bacchus ösvények lényegében összekötik a pincefalu strázsa-hegyi és téglagyári területeit. Mindazok akik végigjárják a két önálló tanösvény szakaszt megismerkedhetnek a hazai szőlészet és borászat elméleti és gyakorlati kérdéseivel, eszközeivel valamint a Strázsa-hegy természeti, épített és kultúrtörténeti értékeivel.

Monori CsámBORgó
Az ezer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvény túralehetősége mellé a KultPince tervezésében 2016 őszén egy újabb élményprogram társult a Monori CsámBORgó szabadtéri (outdoor) csapatépítő tréning és kalandjáték. A Monori CsámBORgó nem csak csapatépítő tréning és kalandjáték, célunk, hogy a 180 hektár területű pincefaluba látogató vendégek a tanösvény és a játék által vezérelt útvonalon mintegy falusi turizmus keretében barangolják be a pincefalut, így megismerkedhetnek építészeti és természeti értékeinkkel, amennyiben arra igény mutatkozik betérhessenek egy-egy pincébe borkóstolásra, falatozásra.

A Pest megyei Monoron és magában a Monori Pincefaluban létrejött közösségi programok Pl.Forraltboros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig, Orbán-napi Vigadalom, Borvidékek Hétvégéje…. valamint a vendégváró pincészetek által biztosított borkóstolók, céges tréningek, esküvők, baráti összejövetelek, disznóvágások egyre több látogatót vonzanak Monorra és a pincefaluba egyaránt. Vendégfogadó pincészetek természetes igénye, hogy vendégeik számára maradandó élményt nyújtsanak, hogy megmutassák pincefalunk építészeti, természeti és kulturális értékeit. A vendégek részéről a borkóstoláson és a finom házias ételek elfogyasztásán túl ugyanúgy megvan az igény, hogy jobban megismerjék a pincefalut, az itt tevékenykedő embereket. Az élménynyújtók maguk a vendégfogadó borászok, rendelkezésünkre áll a Gyöngyöt az embernek c. filmünk amely érzékletesen mutatja meg, hogy hogyan is gondolkodnak az itteni emberek munkájukról, a szőlőről és a borról. A pincefaluban sétálva tanösvényünk is egy élmény és ismeretnyújtó lehetőség, amelyhez újabb elemként kapcsolódik a Monori CsámBORgó


A csapatépítő feladatok kihasználják a pincefalu 180 ha nagyságú területét, annak dűlőit, pincesorait, építészeti és természeti értékeit.


Így aztán csapatépítő tréning helyszín az egész pincefalu!


 

A CsámBORgó program egy interaktív többpályás élménnyujtó csapatépítő szabadtéri tréning és játék, ahol a játék útvonalai és tartalma is szabadon variálhatók, így ismételt látogatások esetén is érdekes maradhat a játék. A feladványok megoldásán keresztül csámboroghatjuk végig a pincefalu legérdekesebb részeit, a tanösvényt a Szt. Orbán tértől a Bacchus térig. A CsámBORgó kalandjáték csomópontjai, a játék megállói egyrészt a tanösvény tábláin, másrészt pedig a pincefalu egyéb tereptárgyain és építészetileg értékes pincéin nyertek elhelyezést. A játék kiinduló és végpontja pontja a KultPince, ahol egy pályán induló, maximum 8 főből álló játékos csapat kap egy csomagot, amely a pincefalu térképét, lezárt borítékokban a feladatokat tartalmazza, valamint egy leolvasó készüléket, amelyet az egyes megkeresendő állomáson, csomóponton kell és lehet használni. A leolvasó készülék vezérli a játékot és az általa kiírt információ mondja meg, hogy az adott csomóponton mit kell tenni és melyik borítékot kell kinyitni a feladat megoldásához. A többpályás lehetőség azt jelenti, hogy a különböző pályák segítségével a feladatmegoldásokon keresztül lényegében bebarangolhatjuk az egész pincefalut, hogy a csapatépítésre is alkalmas kalandjáték végén visszatérve a  a megszerzett élményeken és ismereteken túl megleljük a kiindulási helyen, jelenleg a KultPincében ránk váró kincseket, jutalmakat. A játék szervezőjétől függ, hogy hol kezdődik, mely útvonalon halad és hol végződik a játék.

Monori CsámBORgó

Jelentkezés, ajánlatkérés ITT, vagy ezen az E-mail címen!