Eladó pincék a Monori Pincefaluban

MOnori Pincefalu, Legyen Neked is Pincéd

Jó itt élni és pincetulajdonosnak lenni!


Meggyőződésünk, hogy a pincefalvak Magyarországon olyan rejtett kincsek, melyek megőrzéséért, megújításáért mindent meg kell tenni. Ennek jegyében országosan is egyedülálló kezdeményezést indítottunk, hogy gyönyörű pincéink ne legyenekaz enyészeté, mindegyikük jó kezekbe kerüljön!

A BOR nem csak egy ital, és nem is csak egy illat- és ízélmény. A Bor maga az élet, e három betűben benne van minden mi jó és kedves az embernek: a vidámság, a meghittség, a jókedv, az őszinte barátság és szeretet, élmények sora. Mi is lehetne annál jobb, mint a bort ott fogyasztani, ahol az legszebben mutatja meg önmagát: a SAJÁT PINCÉBEN…
Saját pincéje pedig akár Neked is lehet! Hol? A Főváros közvetlen szomszédságában, a Monori Pincefaluban! Tudtad, hogy az ország egyik legnagyobb, több száz építészeti értékkel rendelkező pincefalva éppen Monoron található? Pincéinek egy része pedig új, szerető és törődő gazdát keres!

ELADÓ PINCÉK A MONORI PINCEFALUBAN!


Miért legyen borpincéd?


Még ma is tartja magát a mondás, hogy nem igazi monori az akinek nincs pincéje a Strázsa-hegyen azaz a Monori Pincefaluban. 

Hallgassuk meg, hogy Márai Sándor hogyan gondolkodik erről! >>


A saját célra történő borkészítés évszázadok óta meghatározza Monor életét. Azonban az utóbbi évtizedekben végbemenő társadalmi változások hatására a pincefalu egyre inkább elvesztette azt a kultikus szerepét amelyet korábban betöltött a helyiek életében, egyre több pince vált gazdátlanná, gondozatlanná. A helyi borkedvelő civil szervezetek tevékenységének és azon pincetulajdonosok munkásságának hatására akik ráéreztek a saját pince és a saját bor varázsára, a pincefalu elindult a megújulás útján. A Monori Borút Egyesület kezdeményezésére 2012-ben dolgoztuk ki azt a marketing koncepciót amely megjeleníti pincefalunk szépségeit, az ide tartozás varázsát és megmutatja a lehetőségeket, amelyek segíthetnek megtalálni azokat a családokat, amatőr és profi borászokat akik újra benépesítik és élettel töltik meg pincefalunkat. Hisszük, hogy a pincefalu olyan hely, ahova jó kisétálni, ahol a kirándulót beinvitálják egy pohár borra, ahol lehet falatozgatni, csendes beszélgetéseket folytatni, társasági életet élni és természetesen mulatozni is.

És hogyan legyen borpincéd?

Ahhoz, hogy a gyönyörű pinceépületeink mind nagyobb számban jó gazdák kezébe kerüljenek, ma már minden feltétel rendelkezésre áll. Elkészült a mintegy 180 hektáros terület teljes körű ingatlankatasztere, mely valamennyi ingatlan részletes felmérését tartalmazza.  Amennyiben eladó pincéje, szőlője van, azaz ingatlant kínál, pincét vagy szőlőt venne akkor látogasson el honlapunk ELADÓ PINCÉK A MONORI PINCEFALUBAN oldalunkra! Ezen az oldalon díjmentesen hirdetheti eladó szőlőjét, pincéjét. Egyetlen kérésünk van készítsen az eladó ingatlanról fényképeket, adja meg az ingatlan legfontosabb paramétereit és az elérhetőséget amelyen az érdeklődők jelentkezhetnek.. Egyben kérjük, amennyiben sikerült az értékesítés, jelezze azt felénk, hogy a rendszerből törölhessük azt!

A közel 1000 pince komoly építészeti és kultikus értéket képvisel. Ma még lehet a pincék közül választani, ebben a választásban kívánunk segítséget nyújtani, a vásárlás lebonyolításától kezdve a pincék renoválásig, karbantartásáig vagy akár a bor elkészítéséig - és ha lehet, akkor a kóstolásba is besegítünk. Kérjük nézd át „Kik segíthetnek” összeállításunkat, ahol megtalálod azokat a szakembereket akik egyezség esetén segítséget tudnak nyújtani a mindennapokban. Invitálunk, hogy vegyél részt borünnepeinken, kapcsolódj be programjainkba és szerezz új ismeretségeket, barátságokat.


 További hasznos dokumentumok, lehetőségek és információk:


Akik már döntöttek!

A megosztó izabella és a kölcsönös öröm A visszajáró lélek pincéje
A megosztó Izabella és a kölcsönös öröm Az elegancia oklevéllel is elismert pincéje
A pincehegy szenvedélyt és barátokat is teremt


Módszertani segédlet, pincekataszterMonor településszerkezeti terveÖrökségvédelmi hatástanulmányTurisztikai adatbank, összegző tanulmányStrázsahegy - fejlesztési koncepció 2009Fejlesztési koncepció - területrendezési eszközök

Monori Pincefalu és az Ezerpince Tanösvény térképe >>   Kik segíthetnek? >>