Monori Pincefalu első házilag készített kolbász és szalámi versenye

Monoron a téglalagyári dűlő pincesorán Szekszárdi Anette pincéjében március 5. én szombaton rendeztük meg Monor első házilag készített kolbász és szalámi versenyét azzal a szándékkal, hogy hagyományt teremtsünk melyből reményeink szerint egy olyan rendezvénnyel bővül Monor kulturális élete ami közelebb hozza egymáshoz a természetet és a helyben készült ételek és italok kedvelőit,valamint a baráti társaságokat.
Az elsőn verseny kilenc nevezővel indult, kilenc saját készítésű kolbászt három szintén saját készítésű szalámit kóstolt a nagyérdemű zsűri, Dr Kiss György az értékelő lapokat mint zsűri elnök összegezve hirdetett eredményt, amelynek alapján Tóth László, Gergely Sándor, Prokopecz János által készített szalámik kaptak dobogós helyezést.
A résztvevők jó hangulatú rendezvényen kóstolhatták meg a monori pincesor kiváló minőségű gyümölcs pálinkáit és a szintén kiváló minőségű borait.
A szervezők elhatározták, hogy egy év múlva 2012 március harmadik szombatján ismételten megrendezik a Monori kolbász és szalámi kóstolót kiterjesztve a házilag készített füstölt szalonnára és a füstölt sonkára is. A következő rendezvényen részt vehet mindenki aki amatőr és saját maga készíti vagy készítteti el házi disznótorosát.

« vissza