Borrendi kirándulás a Balaton-felvidéki Borvidékre

Borrendünk a tagjai, családtagjai és baráti köre számára 2016 május 7-én buszkirándulást szervez a Balaton-felvidéki Borvidék borászataihoz. Indulás a Penny Market parkolójából ( Ady E. u. 9 ) 7 órakor.
Jelentkezés Kugel Györgynél +36309341000 telefonon vagy ezen az email címen.

A kirándulás programja:

a'Capella Szőlőbirtok Kft. Ábrahámhegy:

Az a'Capella Rozé Magyarország csúcsborai között

A HNT szervezésében megrendezettMagyar Bormustra,XXXVI. Országos és Kárpát-medencei Borverseny csúcsboraiközé választotta a bíráló bizottság a 2014-es évjáratúKékfrankos rozénkat. Anívós mezőnybena kategória második helyezettjeként, a magas pontszámmal elért arany minősítés presztizsét növeli, hogy a 2013-as Év Bortermelője, Gálné Dignisz Éva által jegyzett két rozé kiválóság közé férkőzött be borunk a dobogó második fokára. Büszkék vagyunk, hogy ezzel nem csak Borműhelyünknek, hanem Badacsonynak is elismerést vívtunk ki a borvidékek seregszemléjén.Jásdi Pince Csopak:

 

A szőlő:

Összesen 17 hektár. De milyen 17! 2,5 a Siralomvágóban a ház mögött. Egymást fedő rétegekben Triász kori mészkő – márga, dolomit és vörös permi homokkő. Csak kapálni ne kellene soha! Ahol sok a humusz és könnyű dolgozni, ott gabonát kell termelni. Nagy borok csak ilyen nehezen művelhető dűlőkben születnek.
1,5 hektár a vastag vörös homokkőből képződött Lőczedombon. Ha megázik térdig járunk a vörös agyagban, ha kiszárad csak karcolgatja a kapa.
Van még 1,5 hektár az Öreghegy közepében, a Nagykúton, 3 a Benében. Tóth Sanyi barátom szerint minden Bene nevű dűlő – mert több is van az országban- a bencéseké volt a közép-korban. Ők tudták, hova kellszőlőt telepíteni. És még Kishegy, Szerdahelyi dűlő, Kertmög…
Az ültetvények nagyobbik részét magunk telepítettük 10 -11 éve. A többi úgy nevezett „szakcsoportos” – úgy 30-35 esztendősek. A végére hagytam a Berekhátot. Majd mindent beépítettek errefelé. Az a 800 tőke, amit itt művelünk velem egyidős.
17 hektáron kevesebb mint 1000 mázsát termelünk. Lehet átlagokat számolni. Borban 70%.

 Koczor Pince:

Koczor Kálmán

Koczor Kálmán vagyok, a Koczor Pincészet tulajdonosa. Írhatnám, hogy alapítója, de ez csak jogi értelemben lenne igaz, mert a család szőlőhöz, borhoz kapcsolódó története nem velem kezdődik. Az igazi alapítók azok az ősök voltak, akik közel kétszáz éve az első szőlőtőkéket ültették a pécselyi Derékhegyen, Balatonfüredtől alig tíz kilométerre. Én és családom csak folytatói, és reméljük, kiteljesítői vagyunk az ő munkájuknak, hivatásuknak. Az elmúlt tizenöt évben újabb és újabb ültetvények telepítésével, pinceépítéssel, egyre finomabb borok előállításával igyekeztünk ennek a szép hivatásnak a nevét öregbíteni.
Úgy érzem, szőlőbirtokosként családommal sajátos kultúra részesei vagyunk, amelynek őrzése és gyarapítása a legfontosabb feladatunk. Ez saját, családi borászhagyományaink ápolását és új hagyományok teremtését jelenti, és vonatkozik mindazon kulturális és természeti kincsekre, amelyek a borvidékhez és tágabb pátriánkhoz köthetők. Célunk hogy pincénkből évről évre a legjobb bor kerüljön ki. Olyan ital, amelyben összesűrűsödik hat generáció tapasztalata, felcsillan színeiben, ízeiben a Balaton-felvidék elbűvölő atmoszférája, és zamataiban szétolvad mindaz a jó szándék, kedv és erő, amely segítette a születését. Szeretnénk valami új, de mégis ismerős, régi gyökerű élménnyel gazdagítani Önt és mindazokat, akik pincénkben, vagy otthonukban borainkat isszák. Legyen egy palackban az érték és az élmény!

Kedves Látogató! Megtisztelő számomra, hogy felkereste honlapunkat. Böngéssze végig oldalainkat, és ismerkedjen pincészetünkkel! Ha kedvet kap borainkhoz, vagy szeretne kikapcsolódni néhány napig pincészetünk vendégszobáiban és társaságunkban, keressen fel minket. Várom, várjuk szeretettel.
Költségek:


a'Capella Szőlőbirtok:


5 boros borkóstoló 1800 Ft/fő

komplett parasztreggeli 1000 Ft/fő


Jásdi Pincészet:


6 boros borkóstoló + kenyér és olivaolaj 3500 Ft/fő


Koczor Pincészet:


5 boros borkóstoló komplett vacsarával 5800 Ft/fő


1. Menü
Leves: Bocsári betyár leves
Főétel: Kemencés bőrös sertés sült

2. Menü
Leves: Tárkonyos szárnyas ragu leves
Főétel: Mustáros pácolt jércemell
Köret: Vegyes köret
Desszert: Somlói galuska

A felszolgálást tálszervizzel tudjuk megoldani, amennyiben mindkét menüből választanak, vegyesen tesszük fel a tálakra. Az 5 tételes borkóstoló korlátlan szódavíz fogyasztással, egyszeri visszakóstolással.


Utazási költség:


165000 Ft. 55 fős a busz, a teljes létszámot feltételezve 3000 Ft/fő


Összesítve 15100 Ft/fő

« vissza