Borrendünk a Megyeri Fivérek Pincészetében vendégeskedett
Egy igazán kiemelkedően szép és hangulatos pincészet vendégei lehettünk. Megyeri József élményszerűen mesélte el a pincészet történetét, hogyan jutottak el az ötlettől a megvalósításig, hogyan is kapta pincéjük a Borkápolna nevet. Az élménybeszámolót követően kilenc bort bemutató borkóstoláson vehettünk részt, ahol a pincészet bemutatta a reduktív technológiával és a barrique érleléssel készült borait. A borbemutatót követően a háziasszony specialitása következett, kerámiaedényből szedhettük tányérunkra az igazán különleges ízeket bemutató, füstölthússal és főtt tojással készített Sóletet. Amelyhez nyers vöröshagymát ajánlott a ház Asszonya. A kínált borokkal együtt egy igazi gasztronómiai élményt biztosító pincelátogatáson vettünk részt.
Köszönjük az ételt, a borokat és az igazán meleg családias vendéglátást. Sok sikert kívánunk a Megyeri Fivérek pincészetének és bátran állíthatjuk, hogy a honlapjukon és most itt is bemutatott idézet igaz a pincészet müködtetőire.
"....a bor itt a főfoglalozás mellett babusgatott szerelem.
A borászat itt nem megélhetés, hanem örömforrás."
(Alkonyi László: Birtokok és Borok)