Borvidékek Hétvégéje 2016Kedves Vendégeink!

Látogassák meg önök is a Borvidékek Hétvégéjét Monoron június 11-én és fedezzék fel a pincefalu titkait! Jó hangulattal, sokszínű, ingyenes kulturális programokkal és a 22 hazai borvidék legjobb boraival várjuk önöket!


Köszöntjük Önöket a szervező Monor Környéki Strázsa Borrend és a lebonyolító Vigadó Kulturális és Civil Központ nevében a Borvidékek Hétvégéje rendezvény hivatalos oldalán! Itt igyekszünk Önökkel minden hasznos információt megosztani a rendezvényről.

A közel 1000 pincét számláló pincefaluban a hazai borvidékekről érkező vendég borászatok kínálják legjobb boraikat ezen a napon. Olyan országosan ismert nevek érkeznek Monorra, mint például a villányi Bock pince, a Laposa Birtok, a Bodri Pincészet vagy Wunderlich Alajos borászata.


Csatlakozzanak a rendezvény hivatalos oldalához a legnépszerűbb közösségi oldalon, ahol naponta friss információkat tudhatnak meg a szervezőktől: BORVIDÉKEK HÉTVÉGÉJE A FACEBOOKON! 


Elkészült a Borvidékek Hétvégéje részletes programja


A június 11-én megrendezésre kerülő rendezvény az elmúlt években nem csak városunk, de Pest megye egyik legnagyobb boros eseményévé nőtte ki magát. A több hónapos előkészítő munkának és a helyi pincetulajdonosoknak köszönhetően 30 nyitott pince várja az ide látogatókat. A részletes programokat és a nyitott pincéket a Fesztiválújság tartalmazza, melyet letölthetnek az alábbi linkre kattintva: Fesztiválújság 2016 


 

Közösségi élmény - kulturális programok:

Helyi és környékbeli népzenekarok mellett ingyenes koncertet ad a Vivat Bacchus és a hazai fesztiválszezon egyik nagy kedvence a PASO zenekar!A helyi borosgazdák pincéinél egész nap kiváló borokat kóstolhatnak, emellett igazi összművészeti fesztivál várja a pincék között sétálókat. A rendezvényen különleges helyszínek várják a látogatókat, ahol megismerhetik a pincefalu ezernyi élményét! Népi mesterségek bemutatói, kézműves foglalkozások, házias ízek, népi játékok, helyi zenekarok és táncosok várják az ide látogatókat, és megismerkedhetnek a pincék különös lakójával Bor Ivóval is!Részletes programok:

Monor városközpont

10:15-10:45 Pomázi Fúvószenekar vendégváró térzene
10:45 Borrendi felvonulás Monor megújult városközpontjában
11:00 Hivatalos megnyitó

Monor Város bora díj átadása

Borrendi tagavatás

Pincefalu gyerekszemmel pályázat eredményhirdetése


Monori Pincefalu

14:00-20:00 Vendégváró pincék nyitva tartása

A délután során a színpadon és a pincék között fellépnek:

Pomázi fúvószenekar, Monor Strázsák Néptáncegyüttes, Bényei Lányok-Asszonyok Hagyományőrző Néptánccsoport, BOR-óka zenekar, Kökényszem Citerazenekar, Vasadi Hagyományőrző Citerazenekar, Ifjú Strázsák Néptáncegyüttes, Nyerítő zenekar, Borvirág zenekar, Hagyományőrző Kelevézek és a Megasztárból ismert Szabó Leslie is. A fellépések pontos időpontját és helyét keressék a Fesztiválújságban!
17:30 Monori Strázsák Néptáncegyüttes bemutatkozása
18:30 és 19:30 Vivat Bacchus énekegyüttes
21:00 Pannonia Allstars Ska Orchestra élő koncertje
Közlekedés és parkolás


A Borvidékek Hétvégéje központi tere a Szent Orbán-tér megközelíthető gyalogosan, kerékpárral a város felől a Csokonai utca-Strázsahegyi dűlő vagy az Acsádi utca-Mendei út útvonalakon; illetve a Vigadó – Szent Orbán-tér útvonalon 11:00-20:30 között közlekedő kisvonattal. Ezeken az útvonalakon gépjárművel behajtani nem lehetséges!

  

A városból a parkolóba vezető utat az alábbi linkre kattintva térképen is megtalálja: MONORRÓL A PARKOLÓBA.

A gépkocsival érkezőknek ingyenes parkoló áll rendelkezésükre közvetlenül a vendégváró pincéknél végződő Locsodi úton (GPS: 47.371226, 19.444667). A parkolót, a Monort Péterivel összekötő úton haladva, Monort Péteri felé elhagyva, majd a táblákkal jelölt ponton jobbra lekanyarodva, a Bereki-dűlőn keresztül közelíthetik meg. A főútról lekanyarodás GPS pontja: 47.366020, 19.426768

 

A rendezvényre busszal, vonattal érkezőknek a kisvonat Vigadó előtti megállója 5-10 perc könnyű séta a megújult városközponton keresztül, vagy közvetlenül a Szent Orbán-térre juthatnak taxival. A kisvonat folyamatosan 11-től 20:30-ig30-40 percenként jár, egy útra szóló jegy 400 forint.

 Látogatók részvétele a Borvidékek Hétvégéjén


A rendezvény területére a belépés, a programok megtekintése ingyenes!


A rendezvényen a kóstolás feltétele a kóstolópohár megvásárlása. A pohár mellé 4 darab 200 forint értékű bortallért adunk, melyek bármelyik, a rendezvényen bort kínáló pincénél beváltható 200 forint értékben! A pohár és a bortallérok ára 1.500.- forint.

A további fogyasztást, a fogyasztás helyén készpénzben tudják rendezni. A kóstolópohár a rendezvény belépőpontjain, az információs faházakban lesz kapható. A rendezvény területére a belépés, és minden egyéb program továbbra is ingyenes!
A hozzánk elígérkező borászok:


Bock Pince - Villány
Aegidius bormanufaktúra - Eger
Megyeri-Hanti - Monor
Fülöp Pince - Nyergesújfalu
A'Capella Szőlőbirtok - Ábrahámhegy
Pannon Borbolt - Pécs
JóArcok-JóBorok
Ruppert Pincészet - Babarcszőlős
KerBor - Monor
Sinkovicz és Kiss borászat - Tabdi
Revolution WineZ - Mátra, Bükk, Tokaj
Etyeki Kúria - Etyek
Zsirai pincészet - Palkonya, Mád
István Borház - Kiskőrös
Balog Árpád kézműves családi borászata - Hódmezővásárhely
Frankos Borház - Szekszárd
Bősze Pincészet - Ászár
Csúzi családi pince - Monor
Kemenczés Borház - Cegléd
KultPince - Monor
Babits Pincészet - Tolcsva
Borháló – Vecsés
Deé Családi pincészet – Győrújbarát
Mokos Pincészet – Palkonya
Havas & Tímár Pincészet – Eger
Pannonhalmi Borvidék
Fazekas borpince - Somlóvásárhely
Lukácsy pincészet - Monor
Laposa Borbirtok – Badacsonytomaj
Illés Pince - ErdőbényeCsatlakozzanak a rendezvény hivatalos oldalához a legnépszerűbb közösségi oldalon: BORVIDÉKEK HÉTVÉGÉJE A FACEBOOKON!Előzmények:

A rendezvény célja nem csak a helyi, de az országos borkultúra népszerűsítése is. E cél mentén 2012-ben került első alkalommal megrendezésre a Borvidékek Hétvégéje rendezvény.

Egyedülálló módon, Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű pincefalujában hozza össze a bort kínálókat és a bort szerető embereket; kikapcsolódásra, kirándulásra vágyó családokat. A Borvidékek Hétvégéjét a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége teljes támogatása is övezi. Velük együttműködve választottuk ki az elmúlt években a bort kínáló borászatokat az ország valamennyi borvidékéről.

Sokszínű, ingyenes kulturális programmal várjuk a családokat, a szakmai közönséget és a bort kedvelőket. A borkínálásra a helyi borosgazdák pincéiben kerül sor, ők az országból érkező vendég borászok vendéglátói.

A kóstolást és fogyasztást mindenki helyben, készpénzben fizeti a fogyasztás helyén. A Borvidékek Hétvégéjére az eddigi négy alkalommal összesen közel 20.000 vendég érkezett. A tavalyi rendezvény képeit ide kattintva találják meg: Borvidékek Hétvégéje 2015


Rólunk mondták - vélemények a tavalyi rendezvényről:


"Mi mindennel maximálisan elégedettek voltunk! A házigazdánk mindent megtett, hogy a pincénket képviselők jól érezzék magukat! Köszönjük,hogy részt vehettünk a rendezvényen és az Önök munkáját is."

Illés János, a Bor Mámor Bénye rendezvény főszervezője

 

 

"... és újra megerősítem, összességében mi nem távoztunk csalódottan, sőt kellemes élményekkel feltöltődve, köszönhetően Seres Attila baráti vendégszeretetének és a 'jópofa' borkedvelő vendégeknek! :-) Ennek 'hangot is adtunk' honlapunkon és a már kiküldött körlevelünkben -Köszönettel és üdvözlettel" Borbély Sándor a Pannonhalmi Borvidéki Bor-promóciós Kft. vezetője

 

 

"Megelőztél, mert én is készültem megköszönni a kiváló szervezést és a finom borokat. Nagyon kellemes hely a monori pincefalu, nem is ismertem még eddig. Remélem találkozunk még máskor, nagyon szívesen megyünk hozzátok egyéb rendezvényeitekre is."

Halák Miklós a Pomázi Tűzoltózenekar vezetője