Borvidékek Hétvégéje 2017

Monori Pincefalu
1000 pince, ezernyi élmény....


Borvidékek Hétvégéje 2017

Az ország 22 borvidékének kínálata, ingyenes kulturális programok, Ladánybene 27 koncert Monoron az 1000 pince városában június 10-én a Borvidékek Hétvégéjén!


Minden eddiginél több érdeklődőt vonzott az idei Borvidékek Hétvégéje


 

Június 10-én, szombaton, hatodik alkalommal szervezték városunkban a magyar borvidékek seregszemléjét, a Borvidékek Hétvégéjét. Az esemény nagyon jól sikerült, minden eddiginél több látogató érkezett Monorra. Részletes beszámoló a rendezvényt fenntartó Monor Város Önkormányzat honlapján olvasható: Borvidékek Hétvégéje Monoron az ezer pince városában.


Részletes programok:

Elkészült a részletes programok és a pincék teljes kínálata! A Fesztiválújságban minden szükséges információt megtalálnak Pest megye egyik legnagyobb boros rendezvényéről! Letölhető formában, a rendezvényt finanszírozó Monor Város Önkormányzatának honlapján, ide kattintva olvashatják: FESZTIVÁLÚJSÁG.
Monor városközpont

10:15-10:45 Pomázi Fúvószenekar vendégváró térzene
10:45 Borrendi felvonulás Monor megújult városközpontjában
11:00 Hivatalos megnyitó -
Monor Város bora díj átadása - Borrendi tagavatás


Monori Pincefalu

11:00-23:00 Kisvonat járat a Vigadó Szent Orbán tér útvonalon
13:00-20:00 Vendégváró pincék nyitva tartása


A délután során a színpadon és a pincék között fellépnek:
Pomázi fúvószenekar, Monor Strázsák Néptáncegyüttes, BOR-óka zenekar, Ifjú Strázsák Néptáncegyüttes, Lelkes zenekar, Borvirág zenekar, Erdély László és zenekara Hagyományőrző Kelevézek és a Megasztárból ismert Szabó Leslie is.16:15 és 17:40 Huckleberry Guys - monori tagokkal felálló blues koncertek a pincék között
16:50 és 18:15 Kiss Kata Zenekar - a most megjelent Magyarból jeles! album dalai élőben
19:00 Zolbert - a smooth jazz magyar úttörője
21:00 Ladánybene 27 - a reagge hazai képviselői

Látogatók részvétele a Borvidékek Hétvégéjén:

A rendezvény területére a belépés, a programok megtekintése ingyenes!

 

A rendezvényen a kóstolás feltétele a kóstolópohár megvásárlása. A pohár mellé 5 darab 200 forint értékű bortallért adunk, melyek bármelyik, a rendezvényen bort kínáló pincénél beváltható 200 forint értékben! A pohár és a bortallérok ára 1.900.- forint.


A további fogyasztást, a fogyasztás helyén készpénzben tudják rendezni. A kóstolópohár a rendezvény belépőpontjain, az információs faházakban lesz kapható. A rendezvény területére a belépés, és minden egyéb program továbbra is ingyenes! A részvétellel minden látogató magára nézve kötelezően nyilatkozik, hogy a rendezvényről kép – és / vagy hangfelvétel készülhet; mely felvételeken a rendezvény látogatója is látható – hallható. .


Közlekedés és parkolás


FORGALOMKORLÁTOZÁSOK MONORON


A Borvidékek Hétvégéje központi tere a Szent Orbán-tér megközelíthető gyalogosan, kerékpárral a város felől a Csokonai utca-Strázsahegyi dűlő vagy az Acsádi utca-Mendei út útvonalakon; illetve a Vigadó – Szent Orbán-tér útvonalon 11:00-22:30 között közlekedő kisvonattal. Ezeken az útvonalakon gépjárművel behajtani nem lehetséges!


A városból a parkolóba vezető utat az alábbi linkre kattintva térképen is megtalálja: MONORRÓL A PARKOLÓBA.

A gépkocsival érkezőknek ingyenes parkoló áll rendelkezésükre közvetlenül a vendégváró pincéknél végződő Locsodi úton (GPS: 47.371226, 19.444667). A parkolót, a Monort Péterivel összekötő úton haladva, Monort Péteri felé elhagyva, majd a táblákkal jelölt ponton jobbra lekanyarodva, a Bereki-dűlőn keresztül közelíthetik meg. A főútról lekanyarodás GPS pontja: 47.366020, 19.426768.


A rendezvényre busszal, vonattal érkezőknek a kisvonatok Vigadó előtti megállója 5-10 perc könnyű séta a megújult városközponton keresztül, vagy közvetlenül a Szent Orbán-térre juthatnak taxival. A kisvonatok folyamatosan közlekednek 11:00 és 22:30 óra között 15-20 percenként. Egy útra szóló jegy 400 forint.


Hozzánk elígérkező borászok:


Bock Pince Villány - Juhász Testvérek Pincészete Egerszalók - Bodri Pincészet Szekszárd - Babiczki Wine Gyöngyössolymos - Dubicz Borászat Gyöngyös - Mokos Pincészet Palkonya - Laposa Borbirtok Badacsonytomaj - Pannonhalmi Borvidék - Aegidius bormanufaktúra Eger - Etyeki Kúria Etyek - Zsirai pincészet Palkonya, Mád - Megyeri-Hanti Monor - Fülöp Pince Nyergesújfalu - A'Capella Szőlőbirtok Ábrahámhegy - JóArcok-JóBorok - KerBor Monor - Sinkovicz és Kiss borászat Tabdi - István Borház Kiskőrös - Balog Árpád kézműves családi borászata Hódmezővásárhely - Frankos Borház Szekszárd - Csúzi családi pince Monor - Kemenczés Borház Cegléd - KultPince Monor - Babits Pincészet Tolcsva - Borháló Vecsés - Fazekas borpince Somlóvásárhely - Lukácsy pincészet Monor - Illés Pince Erdőbénye - Bakonyi Péter pincészet Villány - Trio Pince Tapolca - Monyók Pincészet Mád - Bernát Pince Bonyhádvarasd - Sáfrán Pince Csákberény - Sziegl Pince HajósKöszönjük a MediaVendor Kft. segítségét, melynek köszönhetően Monor legnagyobb rendezvénye, a Borvidékek Hétvégéje a város környéki buszmegállókon is megjelenhet!Előzmények:

A rendezvény célja nem csak a helyi, de az országos borkultúra népszerűsítése is. E cél mentén 2012-ben került első alkalommal megrendezésre a Borvidékek Hétvégéje rendezvény.


Egyedülálló módon, Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű pincefalujában hozza össze a bort kínálókat és a bort szerető embereket; kikapcsolódásra, kirándulásra vágyó családokat. A Borvidékek Hétvégéjét a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége teljes támogatása is övezi. Velük együttműködve választottuk ki az elmúlt években a bort kínáló borászatokat az ország valamennyi borvidékéről.


Sokszínű, ingyenes kulturális programmal várjuk a családokat, a szakmai közönséget és a bort kedvelőket. A borkínálásra a helyi borosgazdák pincéiben kerül sor, ők az országból érkező vendég borászok vendéglátói.

A kóstolást és fogyasztást mindenki helyben, készpénzben fizeti a fogyasztás helyén. A Borvidékek Hétvégéjére az eddigi négy alkalommal összesen közel 20.000 vendég érkezett.

.

A Borvidékek Hétvégéje a FesztiválPortál oldalon is megjelenik!
 

Rólunk mondták - nálunk járt művészek és borászok véleménye a rendezvényről:


" Leesett az állunk, hogy az eső ellenére teltház maradt és így tombolt egész Monor! Köszönjük! Szuper buli volt!" - a PASO zenekar instagram bejegyzése a tavalyi monori koncertjükről.


„Nagyon szuper volt nálatok, a szervezéshez külön gratulálok! Hogy ennyire sokan eljöttek, annak nagyon örültünk. A hely maga, ahol árultam, impozáns volt” - dicsérő szavak a BOCK PINCE képviselőjétől.


"Köszönjük,hogy részt vehettünk a Borvidékek Hétvégéjén. Nagyon profi szervezés volt! Gratulálunk!" - a Vecsési Borháló csapatának köszönete.


"Mi köszönjük a szervezést, szuper volt. A tavalyihoz képest profibb volt, ilyen munkával a legnagyobb boros rendezvények közé is be lehet kerülni. Gratulálok, és még egyszer köszönjük." -
Megyeri-Hanti Pince


"Profi szervezés, kedves vendéglátók, nagyszerű közönség. Mi remekül éreztük magunkat. Ha hívnak, jövőre is szívesen jövünk!" - Kemencés Borház 
Borvidékek Hétvégéje 2016