Bükkfürdői Gyógy - és Bornapok 2012. 07.27-29.

A nyári szezon forgatagában július 27 és 29-e között kerül megrendezésre Bükfürdőn a Gyógy- és Bornapok,  melyet idén a fürdő nyitásának 50. évfordulója tesz különlegessé. A jeles alkalomból a szervezők igazán színes  programokkal várják az érdeklődőket. Kicsit utánajártunk mire számíthatnak az odalátogatók.

A Bornapokon kiállító borászatok és pincészetek sora még közel sem teljes, de a szervezőktől megtudtuk, hogy számtalan hazai nemes borászat és nagy múltú pincészet képviseltetni fogja magát a három naposra tervezett eseménysorozaton. Érdekességképpen azonban máris kiemelnénk a sorból a Terroirvin - Csobánc-Badacsony bormanufaktúrát, melynek pikantériája, hogy nem használnak fajélesztőket, hagyományos manufakturális pincetechnikát alkalmaznak nedűik készítésekor. Boraik stílusa az 'Európai klasszikus stílust' tükrözi. A bormanufaktúra a Beöthy, Tóth és Jövendő pincészet szövetségeként jött létre, mindhárom borász a Csobánc hegyen gazdálkodik. Érdemes lesz rájuk odafigyelni! 

A hölgyek nagy örömére többek között az Epermester pincészet részvétele is várható! Az epermézzel és az epervérrel, desszert és szárazborokkal egyaránt felvonuló pincészet már 20 éve letette kézjegyét a magyar gyümölcsborok képzeletbeli könyvében. Ugyan a gyümölcsborok családjába tartozó eperbor technológiailag hasonló eljárással készül, mint a hagyományos szőlő borok, fogyasztásuk itthon még mindig kuriózumnak számít. Ezen remélhetőleg segít változtatni az Epermester pincészet standja, amit szintén kellő körültekintéssel fogunk meglátogatni.

Azonban a borokon túl kulturális és gasztronómiai programokban sem lesz hiány, az ökörsütés és bográcsozás mellett az Anima Sound System, a Maszkura és a Tücsökraj, az Ordítronic & Suefo elektroswing duó fellépése, valamint az 50 évvel ezelőtti kort idéző fürdőruha bemutató az, amit első körben kiemelnénk a programok sokasága közül.

A rendezvény honlapján http://www.bukfurdofesztival.hu a szervezők számtalan kedvezményes szálláslehetőséget gyűjtöttek össze az érdeklődők számára. Érdemes ezek közül mihamarabb választanunk ugyanis információink szerint sűrűsödnek a szobafoglalások az adott időszakra.

A teljes program letöltése >>

« vissza