Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend

Tisztelt Látogató!

Rendünk lovagjaival együtt nagy szertettel és tisztelettel köszöntöm Önt, mint a Ceglédi és Vidéke Unghváry László Borrend nagymestere.
1997-ben 33 alapító taggal alakultunk meg, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő és Nyársapát Önkormányzata, valamint a ceglédberceli Aranyhegyi Pinceszövetkezet és a nyársapáti Rátió Kft. támogatásával. Időközben csatlakozott hozzánk a tápiószentmártoni Kiss Pince és a ceglédberceli Ruttner Farm.
Nem kis büszkeséggel mondhatjuk el, hogy borrendünket rövid időn belül felvették a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségébe.
Az alapítás óta 74 személyt tiszteletbeli taggá avattunk, közülük 7 lovagot vettünk fel rendes tagnak.
Céljaink közül legfontosabbnak tartjuk a szőlő- és borkultúra hagyományainak ápolását. Képviseljük Cegléd és környéke már történelmileg is elismert szőlő- és bortermelését.
Törekszünk arra, hogy népszerűsítsük az újjonan alakult borászatokat, hirdessük és megszerettessük a kultúrált borfogyasztást. A hazai és nemzetközi rendezvényeken igyekszünk bemutatni Cegléd és vidéke nevezetességeit, kultúráját és szorgalmas, dolgos népét.

Borrendünk Unghváry László nevét viseli.

"A bor a királyok itala - az italok királya." - ennek jegyében mi, Őfelsége borlovagjai készek vagyunk Őt híven szolgálni.

Tisztelettel
Simon Ernő
Elnök-Nagymester

« vissza