Disznóvágás és borkóstoló a KultPincében

AKultPince programkínálatában különleges élményprogram a disznóvágással egybekötött borkóstoló. Farsang időszaka többek között a disznóvágások és a disznótorok ideje is. Amennyiben ez az élményprogram egy pincében, azaz a KultPincében bonyolódik akkor a disznóvágás nem történhet meg borkóstoló nélkül.

Disznóvágás, disznótor

A KultPince által szervezett disznóvágásokon minden úgy bonyolódik ahogy az hagyományaink szerint illik, hogy történjen. A program indulásakor neves főzdékből származó pálinkával kínálják vendégeiket. Aki testközelből szeretné átélni a disznóvágást, az természetesen résztvehet a munkálatokban a pörzsöléstől kezdve egészen a hurka és kolbásztöltésig. Természetesen délelőtt jön a hagymás sültvér és a resztelt máj. Ebéd lehet például disznótoros pecsenye, amely ízében és illatában utánozhatatlan, mivel friss meleg húsból készül. Közvetlen az ebéd után indul az étellejáró túra, amely lehet egy sima séta az Ezer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvény mentén fel a kilátóba, de már mód van arra is, hogy a vendégek csapatokba állva (max. 8fő/csapat) igénybe veszik a CsámBORgó játék adta szórakozási és túrázási lehetőséget. A tapasztalatok szerint ez a program átlagosan két órás. 

KultPince borai

Visszaérve a pincébe indult a borkóstolás programja, amely lehet helyben a KultPince boraira alapozva, ott Rajnai rizling, Sauvignon blanc, Karát, Portugieser - Pinot Noir küvé, Kékfrankos borok kóstolhatók. Mód van arra is, hogy egy újabb sétával a KultPince borai mellett más pincészetek borait kóstolják a vendégek, így pl. a Lukácsy, a Megyei-Hanti pincészetekét.

A borkóstoló után biztosra vehető, hogy a vendégeknek jól fog esni a disznótoros vacsora, amely kezdődik az orjalevessel, majd hurka, kolbász, toros káposzta és az elmaradhatatlan szilvalekvárral töltött hájas sütemény, vagy fánk következhet.

Ezek után már reménykedhetünk, hogy a nap végén elégedetten, élményekben gazdagodva távoznak vendégeink a KultPincéből és a Monori Pincefaluból egyaránt.

« vissza