Ez az éjszaka más, mint a tobbi - és tényleg más volt

Monori Pincefalu, Múzeumok éjszakája

Múzeumok éjszakája 2011,Monor Pincefalu Múzeumok éjszakája 2011, Monor Pincefalu

Második alkalommal kapcsolódott be Monor a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatba és mindezt úgy, hogy ennek pincefalunk is részese lehetett.
A Június 18-án, szombaton megrendezett esemény kezdő rendezvényeként a Monorért Baráti Kör szervezésében József Attila-emléktáblát avattak az alkotmány utca 2. számú ház falán, ahol 1917 november - 1918 február közötti időszakban József Attila nevelőszülőknél élt. A ház jelenleg Kiss Júlia Balázs Béla díjas fotoművész tulajdona, aki egyben az egyik kiállítója volt az éjszakai eseményeknek. Pincefalunk egy másik kiállításnak is helyt adott, Varga Virág, Kiss Adél, Pethő Anikó festőművészek reflexióit tekinthette meg az odalátogató közönség városunkról.
Ismét egy bizonyságot kaptunk, hogy egy pincefalu is helyt adhat a kultúrának, már mások is megírták, a "Bor és kultúra -összefogásban van a Spiritusz". Ebben az esetben nem a bor ment a kultúra fellegvárába hanem a kultúra képviselői jöttek el és invitálták a közönséget, hogy a bor otthonában mutassák be alkotásaikat, miközben mód nyílott a pincefalu megismerésére és természetesen az ott készült borok kóstolására. A kiállításokon túl a várost megismerő kerékpáros felfedezőút utolsó állomása a Strázsa-hegyi kiállító volt ahol tábortűz, zsíros kenyér, nyársalási lehetőség és hazai bor várta a megfáradt túristákat.

Szép és tartalmas éjszaka volt, amit folytatni kell, jövőre is lesz Múzeumok Éjszakája!

A rendezvény képei >>

« vissza