FICB 46. Kongresszusa Magyarországon

Kedves Borrendi Társaink! Kedves Magyarországra látogató Borkedvelők! 

A magyarországi borrendek nevében köszönetünket szeretnénk kifejezni az FICB elnökségének, hogy a 2010. évi Közgyűlését Magyarországon rendezi meg, s otthont adhatunk az eseménynek.

A rendezvény több hazai kiemelt programhoz is kapcsolódik, s ez lehetőséget ad arra, hogy Magyarország 22 történelmi borvidékéből, legalább néhányat bemutathassunk, illetve idegenforgalmi, turisztikai látványosságokban is gazdag programot kínáljunk vendégeinknek.

A magyarországi borrendek döntően egy-egy borvidékhez kapcsolódnak, s céljuk: az ottani borok és borászok megismertetése, a bormarketing támogatása. Ehhez többféle eszközt használnak, pl.: borrendi felvonulásokat, borkóstolókat, borbemutatókat szerveznek, borfesztiválokon népszerűsítik a hazai borokat.

A 2010. évben Pécs városa, Európa kulturális fővárosa lesz, az FICB Közgyűlés egyik helyszínéül is szolgál. A közelben található két neves borvidék (Villány és Szekszárd), ahol szintén látogatást teszünk. Megismerkedhetnek a vendégek Esztergommal, ahol a Budapest-Esztergomi Főegyházmegye érseke, az Európai Püspöki Kar Elnöke, dr. Erdő Péter bíboros úr is székel. Budapest, Magyarország fővárosa nevezetességeiből is látunk ízelítőt. Az utóprogram keretében szintén két nagyon híres borvidékünket látogatjuk meg Egert és Tokajt.

A magyarországi borrendek nagyon készülnek az FICB tagszervezetek fogadására, s bízunk benne, hogy felejthetetlen egy hetet töltenek nálunk!

A mielőbbi találkozásig, borbaráti üdvözlettel,

Terts András
MBOSZ elnök

Link az FICB honlapjára >>

« vissza