Újra itt a tél.
Sűrű pelyhekben hull a hó, és mindannyian a közelgő ünnepekre gondolunk. Találkozás rég nem látott szeretteinkkel, kellemes időtöltés, közös ebédek és vacsorák, halászlé, töltött káposzta, mákos guba és süti-süti-süti… Reggel sokáig lustálkodunk az ágyban, heverészünk a TV előtt, hallgatjuk a cserépkályha duruzsoló hangját, vagy kezünkben egy jó könyvvel ringatózunk a hintaszékben takaróba bugyolálva. Nincs munka és nincs kötelezettség, csak ünnep és öröm. Aztán észre sem vesszük, és máris kopogtat az ajtónkon a szilveszter és vele együtt az új év első napja.
És ekkor már talán valami másra vágyunk. Szívesen kimozdulnánk otthonunk bágyasztó melegéből. Kicsit elég már a karácsonyi beigliből, és a szilveszteri pezsgősüveg-durrogtatásból. A szabadba vágyunk, hiszen a telet nemcsak az ablakból szeretnék élvezni, hanem megélni vágyjuk teljes valónkkal, hogy kipirosodjon az orrunk, párát leheljünk, és hóangyalt csináljunk hanyatt dobva magunkat a fehér porcukorban. Persze amikor kint hideg van, jól esik, ha legalább belülről melegít valami, legyen szó egy finom teáról vagy csalogatóan gőzölgő forralt borról. Akik az utóbbit részesítik előnyben, azoknak ajánljuk a Monori Borút Egyesület januári rendezvényét.
A Jégvirágtól Borvirágig program másodszor kerül megrendezésre. Az év leghidegebb hónapjának közepén, január 14-én lehetünk részesei az élménynek, amikor Monor felett a Strázsahegyen ismét kinyílnak a pinceajtók és forralt bor illata lengi be a Szent Orbán tér környékét.
A monori és Monor környéki borászok tíz pincében várják a vendégeket, hogy bögréiket újra és újra teletöltsék a gőzölgő nedűvel. A borászok között régi ismerősként köszönthetjük legkedvesebb vendégváró pincéink gazdáit, és a műkedvelő borkészítőket is. Az előző alkalomhoz hasonlóan most sem csak borászokkal találkozhatunk, hanem profi szakácsokkal is, akik tudásuk legjavát nyújtják a vendégsereg számára– ehető formában. Lesznek itt házi sajtok, levesek, főételek és desszertek, csupa jól ismert és különleges finomság.
Sűrű pelyhekben hull a hó, és mindannyian a közelgő ünnepekre gondolunk. Találkozás rég nem látott szeretteinkkel, kellemes időtöltés, közös ebédek és vacsorák, halászlé, töltött káposzta, mákos guba és süti-süti-süti… Reggel sokáig lustálkodunk az ágyban, heverészünk a TV előtt, hallgatjuk a cserépkályha duruzsoló hangját, vagy kezünkben egy jó könyvvel ringatózunk a hintaszékben takaróba bugyolálva. Nincs munka és nincs kötelezettség, csak ünnep és öröm. Aztán észre sem vesszük, és máris kopogtat az ajtónkon a szilveszter és vele együtt az új év első napja.
És ekkor már talán valami másra vágyunk. Szívesen kimozdulnánk otthonunk bágyasztó melegéből. Kicsit elég már a karácsonyi beigliből, és a szilveszteri pezsgősüveg-durrogtatásból. A szabadba vágyunk, hiszen a telet nemcsak az ablakból szeretnék élvezni, hanem megélni vágyjuk teljes valónkkal, hogy kipirosodjon az orrunk, párát leheljünk, és hóangyalt csináljunk hanyatt dobva magunkat a fehér porcukorban. Persze amikor kint hideg van, jól esik, ha legalább belülről melegít valami, legyen szó egy finom teáról vagy csalogatóan gőzölgő forralt borról. Akik az utóbbit részesítik előnyben, azoknak ajánljuk a Monori Borút Egyesület januári rendezvényét.
A Jégvirágtól Borvirágig program másodszor kerül megrendezésre. Az év leghidegebb hónapjának közepén, január 14-én lehetünk részesei az élménynek, amikor Monor felett a Strázsahegyen ismét kinyílnak a pinceajtók és forralt bor illata lengi be a Szent Orbán tér környékét.
A monori és Monor környéki borászok tíz pincében várják a vendégeket, hogy bögréiket újra és újra teletöltsék a gőzölgő nedűvel. A borászok között régi ismerősként köszönthetjük legkedvesebb vendégváró pincéink gazdáit, és a műkedvelő borkészítőket is. Az előző alkalomhoz hasonlóan most sem csak borászokkal találkozhatunk, hanem profi szakácsokkal is, akik tudásuk legjavát nyújtják a vendégsereg számára– ehető formában. Lesznek itt házi sajtok, levesek, főételek és desszertek, csupa jól ismert és különleges finomság.
A 10-től 18 óráig tartó rendezvényre 2900 Ft-ért váltható belépőjegy, amelynek árában benne van egy kóstolóbögre, valamint a megkóstolt forralt borok és ételek.
Az esemény helyszínére a monori vasútállomásról a Monori Borút Egyesület tábláit követve juthatunk el.
Budapestről érkező borturista vendégeink pedig már a Nyugati pályaudvaron csatlakozhatnak az Ihatóbb Magyarországért Mozgalom tagjaihoz (www.magyarborkulturaert.hu).