II. Gyömrői Pálinkaverseny
2. Gyömrői Pálinkaverseny 2016 június 25. szombat verseny – mely a 2016-os Romantika Ünnepe Gyömrőn (RÜGY) programsorozatba illesztve kerül megrendezésre – kiírása támogató: Gyömrő Város Önkormányzata
fővédnök: Gyenes Levente polgármester. Helyszín: Új Halászkert Étterem
fővédnök: Gyenes Levente polgármester. Helyszín: Új Halászkert Étterem
Rendezők célja: Lehetőséget kívánnak biztosítani arra, hogy akik saját maguk által – 100% gyümölcscefréből, vagy szőlőtörkölyből – főzött, vagy bérfőzetett pálinkával rendelkeznek, párlatukról objektív, szakemberek által megfogalmazott véleményt kaphassanak, mely mellett természetesen a versengés is fontos.
Tajti Gábor Új Halászkert Étterem tulajdonos vezetője(70/500-90-19)
Volcz Zoltán Gyömrői Pálinka Barát Klub (20/220-79-60)
« vissza
A rendezvényen biztos, hogy minden résztvevő nyer, mert az ott kapott instrukciók, vélemények figyelembe vételével a továbbiakban jobb pálinkák kerülnek majd a poharakba és a következő évi versenyen mérhető is lesz az eredmény.
Résztvevők: A versenyen részt vehet minden, 18. életévét betöltött pálinkafőző (bérfőzető), illetve bejelentett pálinkafőző berendezéssel rendelkező (magán pálinkafőző) személy. További feltétele a részvételnek első esetben, hogy a benevezett pálinkáról a főzde által kiállított származási igazolás másolata, magán főzés esetén az önkormányzatnak leadott adóív és befizetett csekk másolata leadásra kerüljön.
Kategóriák: a rendező 2016-ban az alábbi kategóriákat hirdeti meg:
1. Cseresznye, meggy
2. Barack
3. Szilva
4. Körte
5. Szőlő és törköly
6. Érlelt és ágyas pálinkák
7. Egyéb
Amennyiben valamelyik kategóriára nem érkezik legalább 5 minta akkor kategóriákat összevonjuk.
1. Minden versenyző egy kategóriába csak egy mintával (0,5 liter) nevezhet
(nem indulhat pl. a 2013, 2014, és 2015-as szilvával)
2. Egy személy maximum 4 kategóriában adhat le mintát.
Résztvevők: A versenyen részt vehet minden, 18. életévét betöltött pálinkafőző (bérfőzető), illetve bejelentett pálinkafőző berendezéssel rendelkező (magán pálinkafőző) személy. További feltétele a részvételnek első esetben, hogy a benevezett pálinkáról a főzde által kiállított származási igazolás másolata, magán főzés esetén az önkormányzatnak leadott adóív és befizetett csekk másolata leadásra kerüljön.
Kategóriák: a rendező 2016-ban az alábbi kategóriákat hirdeti meg:
1. Cseresznye, meggy
2. Barack
3. Szilva
4. Körte
5. Szőlő és törköly
6. Érlelt és ágyas pálinkák
7. Egyéb
Amennyiben valamelyik kategóriára nem érkezik legalább 5 minta akkor kategóriákat összevonjuk.
1. Minden versenyző egy kategóriába csak egy mintával (0,5 liter) nevezhet
(nem indulhat pl. a 2013, 2014, és 2015-as szilvával)
2. Egy személy maximum 4 kategóriában adhat le mintát.
Nevezés menete:
1.A nevezés helyszínén (ÚJ HALÁSZKERT ÉTTEREM) kell átvenni az egyen üvegeket és a nevezéshez szükséges adatlapokat. HI. JÚNIUS 10-JÚNIUS 19.
2. Ugyanitt kell leadni a pálinkákat és lezárt borítékban a kitöltött és aláírt adatlapokat
HI. JÚNIUS 10- JÚNIUS 20.
Nevezési díj: Mintánként 1000,- Ft amit az egyen-üvegek átvételekor kell megfizetni.
A nevezési díjból, 500,- Ft jóvá íratható a verseny után megrendezésre kerülő neves kereskedelmi főzde kóstolójára való jelentkezéskor.
Értékelés: Minden pálinka a következő minősítést kapja: iható, jó, kiváló.
A kiváló párlatok közül kategóriánként 1. 2. és 3. helyezettet választ a zsűri.
A kategóriák győzteseiből kerül ki a legjobb, a 2016. évi RÜGY pálinkája.
A résztvevők emléklapot, a helyezettek oklevelet kapnak.
Bírálat: JÚNIUS 25-én 10:00-15:00 óra között.
Eredményhirdetés JÚNIUS 25-én kb.16 órakor.
Ekkor nyitja ki a zsűri a borítékokat és ekkor derül ki, hogy kik a győztes pálinkák tulajdonosai.
1.A nevezés helyszínén (ÚJ HALÁSZKERT ÉTTEREM) kell átvenni az egyen üvegeket és a nevezéshez szükséges adatlapokat. HI. JÚNIUS 10-JÚNIUS 19.
2. Ugyanitt kell leadni a pálinkákat és lezárt borítékban a kitöltött és aláírt adatlapokat
HI. JÚNIUS 10- JÚNIUS 20.
Nevezési díj: Mintánként 1000,- Ft amit az egyen-üvegek átvételekor kell megfizetni.
A nevezési díjból, 500,- Ft jóvá íratható a verseny után megrendezésre kerülő neves kereskedelmi főzde kóstolójára való jelentkezéskor.
Értékelés: Minden pálinka a következő minősítést kapja: iható, jó, kiváló.
A kiváló párlatok közül kategóriánként 1. 2. és 3. helyezettet választ a zsűri.
A kategóriák győzteseiből kerül ki a legjobb, a 2016. évi RÜGY pálinkája.
A résztvevők emléklapot, a helyezettek oklevelet kapnak.
Bírálat: JÚNIUS 25-én 10:00-15:00 óra között.
Eredményhirdetés JÚNIUS 25-én kb.16 órakor.
Ekkor nyitja ki a zsűri a borítékokat és ekkor derül ki, hogy kik a győztes pálinkák tulajdonosai.
A tévedés és a változtatás jogát fenntartjuk!
Mindenkinek jó versenyzést kívánunk!
Szervezők:
Mindenkinek jó versenyzést kívánunk!
Szervezők:
Tajti Gábor Új Halászkert Étterem tulajdonos vezetője(70/500-90-19)
Volcz Zoltán Gyömrői Pálinka Barát Klub (20/220-79-60)