II. Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál

A Sütő-Főző Fesztivál eseményei:

Guinness rekordkisérlet, részlet a tanusító jegyzőkönyvből:

Az elkészült étel mennyiségét az alapanyag mérése és a főzési veszteség alapján legalább 1200 literben és a felhasznált alapanyagot tekintve 650 kg víz nélküli tömegben határozták meg a jelenlévők, így a fél literes adag-mennyiséggel számítva, az egyszerre elkészült. Strázsa-hegyi Honfoglaló leves elérte a kétezer-kétszázas adagszámot és biztosan meghaladta a korábbi rekord mennyiségét.
Ezzel Monor a Monor Környéki Strázsa Borrend szervezésében Illyés József (Pro Atlasz Kft. 2200 Monor Ceglédi út 50. ) megdöntötte a legnagyobb káposztás étel, mint térségi egytálétel magyarországi mennyiségi rekordját.....

Immáron elmondhatjuk, hogy Sütő-Főző Fesztiválunkat hagyományosan a téglagyári pincék között és az előtte levő területen rendeztük meg. Miközben a kerékpárverseny zajlott az amatőr kukta csapatok is nekiláttak remekműveik elkészítéséhez. A pinceutcákon, a pince bakhátak között készültek az ételek. A téglagyári pinceutcák megteltek sétáló, kóstolgató, a vendégváró pincék jóvoltából borkóstoló emberekkel. A jó hangulatot a kellemes, kiülésre alkalmas időjárás is segítette, így elmondhatjuk, hogy Szent Orbán napján semmi sem zavarta meg, hogy reggeltől az éjszakába nyúlóan hódoljunk a társas együttlét örömének.


A Fesztiválra nevezett ételek bírálatát most is az Első Magyar fehérasztal Lovagrend tagjai végezték. Munkájukat és hasznos tanácsaikat ezúton is köszönjük.

Oklevéllel jutalmazott Sütők-Főzők
Balog Péter Monor Legízletesebb halétel
B&K Kft. csapata Monor Legszebben tálalt étel
Sz. Fehérvári Tűzoltók csapata Sz.Fehérvár Legízletesebb szaftos étel
Kapás Zsuzsi Monor Legízletesenn leves
Monor Hegyessy Lions Club Monor Legízletesebb sült étel
Szabó Norbert és csapata Monor Legízletesebb dessert
Szabó Norbert és csapata Monor Legjobb csapat vándordíja

Recept: Bakonyi öhöm >>
Recept: Pezsgős, gombás kecskegida pörkölt >>
A fesztivál képei (fotó: Hertelendiné Magócsi Ildikó) >>
A fesztivál képei (fotó: Baranyi Gábor) >>

Sütő-Főző fesztiválunkkal párhuzamosan zajlott a IV. Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny amelynek eseményeit, eredményeit és képeit a verseny honlapján ( www.strazsahegyitekero.hu ) tekinthetik meg. A versenyt követően a versenyzőket és a verseny rendezőit Borrendünk a Guinness rekordkisérlet során elkészült Honfoglaló levessel látta vendégül.

Évről-évre segítőink között tudhatjuk a monori Tűzoltóságot. Nagy örömünkre ebben az évben nem csak segítőink hanem párhuzamos rendezvényként megrendezett Országos hagyományőrző Tüzoltó Verseny rendezőiként is bemutatkoztak a monori közönségnek. A monori tűzoltóség tagjaiból alakult Szent Flórián Tűzoltó Hagyományőrző Közhasznú Egyesület a gyerekek, az érdeklődő felnöttek és természetesen a maguk örömére egy sikeres versenyt rendeztek. A tüzoltók nem csak versenyeztek hanem részt vettek Sütő-Főző Fesztiválunkon is és a székesfehérvári Tűzoltók csapata a legízletesebb szaftos étel készőtői címmet el is nyerték. Gratulálunk és reméljük, hogy folytatása lesz ennek a kezdeményezésnek.

A verseny képei (Hertelendiné Magócsi Ildikó képei) >>
A verseny képei (Sztodola Balázs képei) >>
A verseny képei (fotó: Baranyi Gábor) >>

« vissza