IX. Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál

Kilencedik alkalommal tartja a Péteri Borbarát Kör Egyesület az Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál elnevezésű rendezvényét.
A remélhetőleg szép tavaszi, akácvirág illatú Pünkösd utáni szombaton, Május 21. én újra találkozik egymással a kultúra és gasztronómia.
Várunk mindenkit, aki résztvevőként, vagy látogatóként szeretné ezt a napot a szőlőhegyen velünk és barátaival tölteni.

TÁJÉKOZTATÓ

Aki a Péteri Borbarát Kört 1500 Ft tal, támogatja az kóstoló poharat, karszalagot és 5db 100Ft névértékű kóstolójegyet kap, amivel a főzőversenyben induló ételeket, és a kijelölt kóstolóhelyeken borokat (kb. 10 borász 2 – 3 fajta bora) fogyaszthat. A látogató jogosult a területen tartózkodni, részt venni az ingyenes programokon és megtekinteni a különböző eseményeket, műsorokat. 14 éves korig a belépés ingyenes. A felkínált borfajtákból 1db kóstolójegyért 1dl bort kaphat.(Ami kizárólag az egyesület logós poharába adható ki) Az ételeknél a főzőcsapat határozza meg a teljes adag étel kóstolójegy ellenértékét, ez minden csapatnál ki lesz függesztve. (A különbségek adódhatnak az alapanyagok árából, vagy az adag nagyságából). Kikötés a főzőcsapatok számára, hogy 4db kóstolójegy ellenébe egy kisadag ételt biztosítaniuk kell a látogatók számára, amit a főzőhely előtt fölállított asztalnál,(amiről egyesületünk gondoskodik) elfogyaszthatnak. Támogatójegyet a nap folyamán a beléptetésnél és a központban kijelölt helyen vásárolhat az aki, Péteri Borbarát Kör Egyesület feliratú pohárral rendelkezik. * A rendezvényen az vehet részt, aki a fentieket betartja, a közrendet nem zavarja és ügyel a természet megóvására. Jó szórakozást és kellemes időtöltést kíván a Péteri Borbarát Kör Egyesület. A helyszínen büfé üzemel, ahol nem csak bor kapható!

FŐZŐVERSENY

A főzőversenyre várjuk 2 – 3 fős csapatok jelentkezését.Nevezni lehet: Leves, Szaftos étel, Sültek kategóriában.

Csak a helyszínen készített ételeket bíráljuk!!! Nevezési díj nincs, de csapatonként legalább 30adag ételt kell készíteni (ételféleségenként) amit kóstolójegy ellenében a fesztivál látogatói számára fel kell kínálni. A felkínált ételek nevét és kóstolójegy értékét jól látható helyen fel kell tüntetni, valamint a készítendő ételek nevét versenyre történő jelentkezéskor be kell diktálni, hogy ki lehessen nyomtatni a műsorfüzetbe. A beszedett kóstolójegyeket 5db-on túl névértékének 50%-án a Péteri Borbarát Kör Egyesület beváltja, valamint biztosítja a kóstoltatáshoz szükséges edényt és evőeszközt. A maximum 3fős főzőcsapat helyszínre érkezésekor a főzőhelyét az illetékes rendező mutatja meg, ahová beállhat gépkocsijával és kirakhatja a szükséges eszközöket, majd ki kell állnia a résztvevők számára kijelölt parkolóba. Amennyiben a főzőcsapat nagyobb létszámmal érkezik, úgy a 14 évesnél idősebbeknek a belépésre jogosító kóstolópoharat (amelyhez 5 kóstolójegy is jár) meg kell vásárolnia.

A főzéshez szükséges ivóvízről mindenkinek gondoskodnia kell! Mosogatáshoz szükséges vizet és tűzifát a BBK biztosítja. Asztalt, széket és pavilont a BBK nem tud mindenkinek biztosítani, ezért kérjük, azokról mindenki gondoskodjon. A főzőhelyet 2016.05.21.-én 07 órától lehet elfoglalni és berendezni. A főzést 09 órakor kezdhetik, és az elkészült ételeket 11óra 30 és 13óra 30 között kell a zsűri sátorba elvinni. Eredményhirdetés várhatóan 14 óra 30 perc és 16 óra 30 perc között lesz a színpadon. Kategóriánként az első három helyezett kupát, oklevelet kap. Különdíjat kap az a csapat, akit a szakmai zsűri és a rendezők közösen választanak ki. Jelentkezni lehet a ohegybornap@gmail.com email címen, vagy a 06209147545, 06309663237 telefonszámok egyikén. Kérjük, könnyítse meg munkánkat azzal, hogy részvételi szándékát legalább a rendezvény napja előtti keddig jelzi. Köszönjük.
« vissza