Kerbor Kft. Tóth László pincészete

Kedves Látogató !

Köszöntöm Önt Borrendünk honlapján, engedje meg, hogy bemutassam a jeles hagyományokkal rendelkező Száraz-hegyet , a Gödöllői Dombságnak ezen a varázslatosan szép vidékét és gazdaságunkat.


A száraz-hegyi szőlő és bortermelést az 1700-as évektől jegyzik. Akkoriban az Egri érsekség volt a birtok gazdája.

Ma kereken 700 hektáron gazdálkodunk. Fő ágazatunk a szőlőtermesztés. A Cserszegi fűszeres a Rajnai- és az Olaszrizling, a Zöldveltelíni, a Rizlingszilváni, a Karát, a Chassellas, az Ottonel muskotály, a Kékfrankos, a Zweigelt, a Kadar, a Kékoportó és kis mennyiségben a különféle csemegeszőlők adják a valóban széles választékunkat.

Kerbor Kft. Kerbor Kft.

A 400 hektár szőlőből három év alatt 45 hektáron Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc és Chardonnay fajtákból úgynevezett bázis törzsültetvényt alakítottunk ki. A szőlőültetvényeink hektáronkénti átlagtermése – az utóbbi 5 évben – a fajtáktól és az időjárástól függően 85 – 110 mázsa között volt.

A fejlesztésünk – minden igyekezetünk ellenére – sajnos mindmáig egyoldalú: a szőlőfeldolgozó és palackozó építése még várat magára.

A fennmaradó 300 hektárból 90 hektár az erdő, a többi, a 200 hektár a szántó. 10 hektáron gyümölcsös díszlik: az alma – és körteültetvényünk 1999-ben fordult termőre.

A szőlőn, a gyümölcsön és a szántóföldi növényeken kívül – mutatóban ugyan, de – megtalálhatók még nálunk az őshonos állatok egy része: a magyar szürkemarha, a rackabirka, a mangalica – sertés és a baromfiak széles választékában gyönyörködhet a hozzánk látogató. Vadállományunk okos gazdálkodás mellett ígéretessé válhat. Ma még azonban inkább csak hobby – célokat szolgál.

A száraz-hegyi ménest két magyar félvér kancával 1995-ben alapítottuk, azóta 13 kisbéri félvér lovunk inkább csak szemünket gyönyörködteti – s nem a nyereségünket növeli… Ám a szigorúan vezetett, igényes törzskönyvünk azt mutatja, hogy a tenyésztői munkát nagyon komolyan vesszük.
Vendégházunk - az elismert, kitűnő száraz-hegyi étkek és persze a borok felszolgálásával – a falusi túrizmus, továbbá a sokszínű, sikeres rendezvények helyszine.

Úgy gondolom tehát kedves látogató van nálunk bőven nézni -, látni- és kóstolnivaló.

Vendégeink kocsikáztatása, Kerbor Kft. Szárazhegy Vendégeink kocsikáztatása, Kernor Kft. Szárazhegy

Cégünk Tóth László és Czeglédi György cégtulajdonosok pincéjével bekapcsolódott a Monori Pincefalu vendégváró pincéinek sorába. A Kerbor Kft. borait, szürkemarha és mangalica húsokból készített falatkáit kínáljuk a betérő vendégeinknek.
Ezen túl, előrendelés esetén lovaskocsival várjuk vendégeinket a monori vasútállomásnál vagy a monori Vigadó előtti parkolóban, hogy kényelmessé és kalandossá tegyük látogatását pincefalunkban. Honalapunk ezen
oldalán folyamatosan informálódhat az éppen ügyeletes pincéről.

Várjuk szeretettel!

Elérhetőségünk:

Monorierdő Szárazhegy
2213
E-mail: kerbor@monornet.hu
Telefon/fax: 06-29-619-200 Mobil: +3630-9701126
Honlapunk >>
Vendégünk a Monor Környéki Strázsa Borrend >>
Karcagi barátaink vendégsége >>
Ivan Merlet látogatása >>
B&K Kft. évvégi rendezvénye >>


Tisztelettel
Tóth László

« vissza