Kugel Pince

Monori Pincefalu, Kugel Pince
A Pince története
Sokszor nem könnyű visszaidézni, hogy mi is volt a fő motiváló tényező egy-egy döntésünk kapcsán. Gyerekkoromtól kezdve volt szőlőnk, borunk, ebből az időszakból csak a sok munkára emlékszem és arra, hogy apám mennyire szeretett a szőlővel és borral foglalkozni. Történeteket hallottam, hogy nagyapám minden héten felballagott a téglagyári dűlőben lévő pincéjébe egy kis beszélgetésre, borozgatásra. A történet ennyi, a hatvanas évek végén apám halálát követően lemondtam a szőlőről és soha nem gondoltam, hogy saját elhatározásomból egyszer újból szőlő, a bor és a pince közelébe kerülök. Azt pedig egyáltalán nem, hogy szőlőt fogok telepíteni.
Amennyiben emlékeim nem csalnak külföldi céges partnereinknek akartam valami egyedit, hazait mutatni, így adódott, hogy menjünk fel a Strázsahegyre, kóstoljuk meg az ottani borokat és ha lehetséges valami házias étel is kerüljön az asztalra. Hála a Bodor és Csuzi pincészetek családias hangulatának, a kitűnő boroknak és a házias ételeknek, nem csak a vendégeinket, de engem is magával ragadott ez az atmoszféra. Ráéreztem, hogy a pince egy olyan hely ahol a szokványos konvenciók nem érvényesülnek, ha a gazda kint van nagyon gyakran beinvitálják az embert egy pohár borra, lehet jókat beszélgetni. A pincefalu amellett, hogy a borkészítés és tárolás helyszíne, egyben egy kultikus hely is, ahova ősidők óta családok, baráti társaságok járnak, hogy élvezzék egymás társaságát, a jó borokat, ahol lehet együtt főzni, mulatni.
Innen indult kapcsolatom a Monor Környéki Strázsa Borrenddel , egy idő után úgy éreztem, hogy a pincefalu hangulatát, eseményeit és természetesen a Borrend tevékenységét érdemes lenne megmutatni a szélesebb nyilvánosságnak is. Így indult, hogy legyen saját honlapja a Borrendnek. A honlap feltöltése, az események fotózása egyre közelebb vitt a Borrendhez, így ért az a megtiszteltetés, hogy tag lehettem. Borrendi tagként eljutottam az ország különböző részein található borvidékekre, az ott található pincészetekbe, ezek hangulata, a saját bor varázsa vitt el addig, hogy 2007 nyarán megvettem azt a területet ahol ma a szőlőm, vendégházam és pincém áll. Remélem, hogy igyekezetemmel és borrendi társaim tanácsainak segítségével mielőbb boraim minőségével felzárkózhatom a monori borok élmezőnyéhez.

A pince megközelíthetősége, letölthető térkép 7-es pozíció >>

Gyorsan jött a tél >>
Történések a pincében >>
Kora tavaszi látkép Monorra >>
Strázsahegyi Pincék Fesztiválja 2010 >>
Péter bulija >>
Családi buli >>
Kollégáimmal a pincében tréning után >>
Egy téli túra képei >>
Egy tavaszi séta képei >>
Így zajlik egy vendéglátás a vendégváró pincészeteinkben >>
Különleges esküvői és rendezvény helyszín Budapest közelében >>
« vissza