Megtartottuk ezévi első rendi gyűlésünket

Bodor János nagymester hívó szavára megtartottuk első rendi gyűlésünket a Cimbora Borházban. Az elmúlt év eseményeinek összefoglalóját nagymesterünk tartotta, amelyben beszámolt, hogy a Borász Bál és Lovagi Lakoma kivételével minden hagyományos rendezvényünket megtartottuk, meghívásoknak eleget téve számos, a társ borrendek rendezvényein vettünk részt.
 Pénzügyi helyzetünket Takács Endre kincstárnokunk ismertette, beszámolója alapján borrendünk helyzete stabil, jövő évi feladatainkat el tudjuk látni. Az elmúlt évben tisztázódott a LEADER pályázatunk sorsa, így ebben és a következő évben megrendezhetjük Monoron a „Borvidékek Hétvégéje” rendezvényünket, amelyhez jelentős pályázati összeget nyertünk.
A 2012-es év feladatait meghatároztuk és a rendi gyűlés azt jóváhagyta. Ezek szerint 2012. február 25-én megrendezésre kerül a Lovagi Lakoma és Borász Bál, a Városi Meghívásos Borverseny, a Borvidékek Hétvégéje keretében tartjuk meg hagyományos tavaszi illetve nyár eleji rendezvényünket, a részletek rövidesen közzé lesznek téve. Döntés született, hogy a Szent Orbán téren, a Bacchus téren és a Vasútállomásnál új térképeket helyezünk el a Monori Borút Egyesülettel közösen. Ezen térképeken rajta lesznek a Vendégváró Pincészetek telefonszámmal és a turistaút. A Szt. Orbán és a Bacchus tereken lévő táblákon hétről-hétre kitesszük az éppen ügyeletes pince nevét és elérhetőségét. Döntés született arról is, hogy megújítjuk a borrend nyomtatott bemutatkozó anyagát is. Az elmúlt évben útbaigazító táblák kihelyezése indult el a pincefaluban, hogy segítsük a kiránduló közönséget, ezt folytatni fogjuk ebben az évben is a Monori Borút Egyesülettel és a Monori Lokálpatriótákkal összefogva a teljes pincefalu „utcatáblákkal” lesz ellátva.
A hivatalos ügyek lezárását követően közös vacsorával és nótázással köszöntöttük az új esztendőt.

Összejövetelünk képei >>
« vissza