Monor és a Monori Pincefalu is része a Nemzeti Bor Maraton programjának

bormaraon, Monori Pincefalu, Monor, pincefalu, bor

A bor és a futás közös eleme a szabadság élménye. Az emberek nem kényszerből indulnak el futni vagy töltenek ki egy pohár bort. Mozogni és borozni szeretetteljes dolog. Ezt fejezzük ki a Nemzeti Bor Maratonnal, amely várhatóan hazánk legnagyobb közösségi élményeinek egyike lesz.

Volt mire alapoznunk, amikor elindítottuk ezt a dinamikus folyamatot. Hazánk rendszerváltás utáni kevés sikertörténete közül is kiemelkedik a borászat látványos fejlődése. Felfedeztük a bort, a borászokat és a magyar borvidékek kincseit.

Hasonló változáson ment át a szabadidős futás is. Immár nagyon sokan kocognak az egészségük megőrzése érdekében és egyre népszerűbbek a futós tömegrendezvények. Ma már a városkép szerves része a sportruházatban futó ember.

E két, szomszédos világot kötöttük össze azzal, hogy számos jó szándékú partner bevonásával megalkottuk azt a programot, amely egyszerre nyújt széles marketing lehetőséget a résztvevő borászoknak és önkormányzatoknak, valamint komoly sportolási lehetőséget profiknak és amatőröknek.


Bővebben >>


Monor is része a Nemzeti Bor Maraton programjának, így a Monori Pincefalu vendégváró pincéinek szervezésében és támogatásával a monori József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola két csapata futja végig a Monor Tápiószentmárton közötti távot amely 27 km. A jelentkezés nincs lezárva, továbbra is várjuk az egyéni és maximum 5 fős csapatok jelentkezését.

A 68. szakasz futó csapata Pilisről a Kossuth Lajos utcán Monorierdő felől 2015 május 30-án 06.06 órakor érkezik, a monori csapat a főtéren a Városi Könyvtár előtti téren 06.00-kor veszi át a stafétabotot és kezdi meg a 69. szakasz lefutását.

A futók és a futó csapatok ellátásáról, az útbiztosításról és a visszaszállításáról a szervezők gondoskodnak. A futáson mindenki saját felelősségére, illetve 18 életév alatt szülői hozzájárulással vehet részt, A program végén a futókat és a szervezőket a KultPince várja értékelő megbeszélésre és egy kis energiapótlásra.


Monori Pincefalu JAG 1. csapat:

Kókai Márk, Szalai Márton, Kontár Soma, Csákány Rebeka, Bódi Barbara


Monori Pincefalu JAG. 2. csapata:

Garami Gergely, Kurgyis Bálint, Bíró Zsófia, Csákány Dorottya, Szegedi Balázs


Versenyszabályzat >> 


A Nemzeti Bor Maraton hivatalos dala - FankaDeli - A napfény íze >>


A futócsapatok nevezését finanszírozta: 

KultPince,   B&K Kft.   EcoFact Kft.
« vissza