Monori Bortárs Filmfesztivál 2014

A Monor Hegyessy Lions Club a Monor Környéki Strázsa Borrend, a KultPince és Monor Város Önkormányzata támogatásával meghirdeti a borkultúrával, a szőlőtermeléssel, a borturizmussal foglalkozó filmek és egyéb mozgóképek fesztiválját: a Monori BORTÁRS Filmfesztivált.


Fővédnök: Sára Sándor Kossuth-díjas filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségének tagja, a Vinum Vulcanum Borlovagrend tiszteletbeli tagja. A zsűri elnöke Koltai Róbert színész-filmrendező, érdemes művész.

A fesztivált a Monor Környéki Strázsa Borrend rendezi meg a Monori Pincefalu Borvidékek hétvégéje rendezvényéhez kapcsolódóan. Időpontja:2014. június 7(díjátadó). A nyilvános vetítés időpontja: június 6.


Bővebben a filmfesztiválról >>

Bemutatjuk a Zsűrit


A Monori Bortárs Filmfesztivál zsűrijének elnöke: Koltai Róbert, színművész, filmrendező, Érdemes Művész
„Vannak néhányan, akik különösen fontosak a számomra: az egyik legfontosabb te vagy, a néző. Ha te nem vagy, az én létjogosultságom is megszűnik. Szeretnék minél többet adni neked, de ehhez szükségem van arra, hogy megbízz bennem.”
Azurák Csaba a TV2 Tények műsorvezetője - zsűritag

"Kapcsolatom a borokkal régebbi mint, a filmmel és a tévézéssel. Már 6-7 éves koromban kijártunk édesapámmal a móri borvidék peremére, a fehérvárcsurgói kis pincénkbe. Apukám, Azurák Mihály, borverseket ír, az ő révén kerültem kapcsolatba a móri borrenddel, és immár 5. éve a Brindisi Szent Lőrinc Borrend tagja vagyok. Személyes „küldetésemnek” tartom, hogy az összes magyar bort szenvedélyesen képviseljem és támogassam. Ezért nem volt számomra kérdés, hogy elvállaljam-e a zsűrizést."Miklós Csabi, borász - zsűritag


„Szeretek bort inni. szeretem a bor szerepét és eredményeit az életemben. ízét, színét, mozgását, lendületét, tartalmát, fejlődését, lehetőségét és egyáltalán minden vele kapcsolatos élményt. igen, csak azért választottam ezt a gyönyörű és vivid mesterséget.”
 

Nyulasi Gábriel István, borszakértő, Az ihatóbb Magyarországért vezetője - zsűritag


"Vissza kell adnunk a bor spiritualitását, és támogatni a borkultúrát minden szinten. Szükség van a csúcsborokra, de gondolni kell a mindennapok boraira is. Gyakorta zsűrizek borversenyeken, tudósítunk borfesztiválokról, borvacsorákról. Szívesen adunk bortanácsokat is, akár márkaépítés és marketing területen is. Szívesen segítünk minden helyi boros kezdeményezést, keresünk minden lehetséges borkulturális kapcsolódási pontot - hiszen Magyarország így válhat ihatóbbá."
 « vissza