Nemzeti Bormaraton 2015

     

A bor és a futás közös eleme a szabadság élménye. Az emberek nem kényszerből indulnak el futni vagy töltenek ki egy pohár bort. Mozogni és borozni szeretetteljes dolog. Ezt fejezzük ki a Nemzeti Bor Maratonnal, amely várhatóan hazánk legnagyobb közösségi élményeinek egyike lesz.

Volt mire alapoznunk, amikor elindítottuk ezt a dinamikus folyamatot. Hazánk rendszerváltás utáni kevés sikertörténete közül is kiemelkedik a borászat látványos fejlődése. Felfedeztük a bort, a borászokat és a magyar borvidékek kincseit.

Hasonló változáson ment át a szabadidős futás is. Immár nagyon sokan kocognak az egészségük megőrzése érdekében és egyre népszerűbbek a futós tömegrendezvények. Ma már a városkép szerves része a sportruházatban futó ember.

E két, szomszédos világot kötöttük össze azzal, hogy számos jó szándékú partner bevonásával megalkottuk azt a programot, amely egyszerre nyújt széles marketing lehetőséget a résztvevő borászoknak és önkormányzatoknak, valamint komoly sportolási lehetőséget profiknak és amatőröknek.

"A Kárpát-medence a világ egyetlen olyan kiterjedt zónája, amelynek teljes területe alkalmas szőlőtermesztésre. A sokszínű talajszerkezetnek, a gyümölcstermesztést kiválóan szolgáló hőösszegnek, a megfelelő mennyiségű csapadéknak és a termesztési kultúrának köszönhetően Magyarország egyetlen összefüggő borvidék.

Nincs olyan magyar család, amelynek a történetében ne jelenne meg egy boros pince, egy kisebb-nagyobb szőlőskert vagy egy árnyat adó lugas. A magyar bornemzet.És a magyar sportnemzet is. A miénk az Aranycsapat, közös kincsünk Balczó nagy futása, Darnyi és Egerszegi úszása, Gerevich kardja vagy a világverő magyar vízilabda.

Közös büszkeségünk a magyar bor és a magyar sport. A bor – mint tudjuk – nem alkohol: mértékkel az egészséges életszemlélet, az alkotókedv, a társasági lét itala. És az ünnepeké is.

Arra gondoltunk, futással kötjük össze hazánk borvidékeit. Így hozzuk létre közel száz bortermő helyen a Magyar Borászat Ünnepét.

Arra szeretnénk koccintani, hogy együtt ünnepelünk. Hogy együtt fut a nemzet."


A Nemzeti Bor Maraton számokban

 

·11 nap

·0-24 órában

·256 óra

·2573 km

·kb. 8700 méter szintkülönbség a teljes táv alatt

·102 rendezvényhelyszín

·397 érintett település

·22 borvidék

·Közel 300 magyarországi borászat\pincészet

·A LEGHOSSZABB MARATONVÁLTÓ VILÁGREKORD KÍSÉRLETE

·7 maratoni táv

·6 félmaratoni táv

·36 éjszaki szakasz

·MAGYAR BORÁSZOK ÜNNEPEK

·közel 2 éves szervezőmunka

·Legrövidebb szakasz: Gesztely – Onga: 5 km

·Leghosszabb szakasz: Kőszeg – Sopron: 48 km


 

A LEGHOSSZABB MARATONVÁLTÓ VILÁGREKORD KÍSÉRLETE:

 

A 2015. május 23-án rajtoló Nemzeti Bor Maraton útvonalán megkíséreljük felállítani A LEGHOSSZABB MARATONVÁLTÓ VILÁGREKORDJÁT. Vagyis beállítani megszakítás nélküli futással 0-24 órában a Nemzeti Bor Maraton teljes hivatalos futószakaszán, 2573 km-en folyamatos futásteljesítménnyel a kitűzött táv teljesítését. 

Ehhez eredetileg csak előre regisztrált futók csatlakozhattak. Viszont a nagy érdeklődésre való tekintettel arra gondoltunk, hogy bárki - akinek településén vagy városán végighalad a maraton - ingyenesen beszállhat a futásba a lakóhelyének közigazgatási határain belül


MAGYAR BORÁSZOK ÜNNEPE:

 

A Nemzeti Bor Maraton ideje alatt (11 napig) 102 településen megrendezzük az első Magyar Borászok Ünnepét:

-tematikus borkóstolók Magyarország összes borvidékéről

-helyi termelők bemutatkozása, vására

-szabadidős- és sportrendezvények

-kulturális és kézműves programok

- koncertek, kirakodóvásár

 

 

Akikkel már biztosan ott lesznek:

AXA Bank Magyarország,Red Bull, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara,Innomedio Kft.,Lochner Group,Pappas Auto,Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal,
Saucony Magyarország,Földművelésügyi Minisztérium,Nemzeti Borkiválóság Program,Compressport Hungary,Hegyközségek Nemzeti Tanácsa,Magyar Olimpiai Bizottság,Szegedi Ifjúsági Napok – SZIN,Magyar Szabadidősport Szövetség


 Napok, Városok, Távolságok, időpontok táblázat >>


« vissza