Orbán-napi Vigadalom

Monori Pincefalu, Orbán-napi Vigadalom, borkóstoló, bortúra
Ahogy az több mint egy évtizede, ebben az évben is a Monori Gazdakör szervezésében valósult meg az Orbán-napi Vigadalom.
A rendezvény nyitó eseménye szokás szerint a Szent Orbán téren felállított színpadon kezdődik. Néptáncosok, énekesek szórakoztatják a borturistákat és a helyből érkező közönséget. Szokásos ünnepi esemény a Város Bora díj átadása, amelyet ebben az évben Kiss Péter kékoportó bora nyerte el, a Tiszta Gondozott Pince díjat kaptak, Vásárhelyi Nagy József, Farkas Pince, Lantos Pincészet (Kóka). Új színfolt volt, hogy a Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál díjait is itt adták át. Ez volt az első év, hogy a pincefalu mindkét oldalán főztek, a Téglagyári Pincék területén a Monori Lokálpatrióta Egyesület, a Strázsa-hegyi oldalon a Monori Borút Egyesület volt a verseny szervezője. Itt kell még megemlítenünk, hogy a nap másik fontos eseménye volt a Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny, amelyet a Nagycsaládosok egyesülete rendezett.
A változatos színpadi programokat követően a téren felállított faházakban és természetesen a nyitott pincékben tovább szórakozott a közönség, kóstolták a borokat és a gazdák által kínált ételeket. 
« vissza