Siker volt az Orbán-napi Vigadalom és a Strázsahegyi Pincék Fesztiválja

A Monori Gazdakör által hagyományosan megrendezett Orbán-napi vigadalom mellé immáron második alkalommal társult a Monori Borút Egyesület által, a monori pincefalu területén, pontosabban a Szent Orbán tér környékén megrendezett Strázsahegyi Pincék Fesztiválja. Most a rendezvényt követően bátran kimondhatjuk, hogy igazi siker volt.
A rendezvényt Aranyi Sándor a Monori Gazdakör elnöke nyitotta meg. Az ünnepi bevezetőt követően a Szent Orbán téren felállított színpadon kezdetét vette a kultúrális műsor. Színpadon fellépett a Monori Dalkör, a Monori Strázsák Néptánc Együttes. Hagyományosan a A Monor Környéki Strázsa Borrend ezen program keretében adja át a "Tiszta Gondozott Pince" kitüntető címet. A Borrend díszruhába öltözött tagjai előtt került átadásra a "Monor Város Bora" díj, amely a Borrendünk által szervezett meghívásos borversenyen, a legmagasabb pontszámot elért bort készítő borászát illeti. Miközben a színpadon az ünnepi események zajlottak, a pincefalu megtelt jókedvű poharat szorongató, a pincék között sétálgató és a kínált borokat kóstolgató emberekkel.
A rendezvényt kiállítások is szinesítették, a B&K Kft. támogatásának köszönhetően először köszönthettük Monoron Sík Dóra csellóművészt és Somogyi Márk fotóművészt. A "Szépségek a borászat körül" címmel megrendezett kiiállítás, a hangulati aláfestést biztosító csodálatos zene és a régi Kele pince hangulata együttesen teremtette meg azt az atmoszférát, amely arra késztette az arrajárókat, hogy megálljanak és elidőzzenek a képek előtt, megcsodálják a borászat körüli szépségeket.

Képek a Kadarka sori eseményekről >>
Vitéz Attila képei a Strázsahegyi Pincék Fesztiváljáról >>
Somogyi Márk fotóművész képei a kiállításáról >>
Somogyi Márk - Szépségek a borászat körül Monor 2010 (zenés videó) >>

« vissza