Sikeres volt a Strázsahegyi Fánkfaló

A Monor Hegyessy Lions Club szervezésében jótékonysági céllal került megrendezésre a Falánk Fánkfalók Találkozója. A szárnyait bontogató Cimbora Borház adott otthont a Monor Kisegítő Iskola támogatása céljából létrejött rendezvénynek.

Club tagjaiból álló csapat és a szakmai támogatást biztosító, a Monori Vigadó Étterem szakácsnője, Molnár Andrásné, Ibolya már délelőtt nekilátott a tészta gyúrásának, a kelesztésének. Tagjaink pedig a tea és a KerBor Kft. Cabernet Franc - Kékfrankos cuvée borából készülő forralt bor készítésének. Alig készült el a forralt bor, az idő délfelé járt, amikor egy nagy csapat sétált el pince előtt. A sétálók között ismerős monori arcok tűntek fel és milyen érdekes az élet ismerős de nem monori arcokat is felfedeztek a társaságban. A gazda invitálására a társaság betért egy kis forralt bor kóstolásra és rövid úton kiderült, hogy egy Budapesti Új Mozaik Lions Club tagjaiból és monori kisérőiből állt a csapat. A Club tagjai monori hagyományos disznóvágáson vettek részt, hogy egyrészt részesei legyenek egy tradícionális téli eseménynek, másrészt pedig az itt létrejött friss hússal támogassák a budapesti hajléktalanokat ellátó konyhát. A véletlen találkozás közös elhatározást hozott, jövőre összehangolják rendezvényüket.
Ahogy az meg volt hirdetve, kora délután elkezdtek a vendégek jönni és innen már nem volt megállás szakácsnőnk és a Club tagjai számára. Vendéglátók és vendégek egyaránt élvezték a társaságot, mindenütt beszélgettek, hallgatták Laza Bálint szolgáltatta gitárzenét és természetesen ették a házi lekvárokkal ízesített fánkot, kóstolták a rummal és egyéb fűszerekkel ízesített forralt bort. A Club gondolt a gyerekes családokra is, Feketéné Szemők Éva támogatásával kreatív játszóház volt lent a pincében, azt gondolják, hogy erre még nem igen lehetett példa ezen pince régmúltra visszanyúló történetében.
A Monor Hegyessy Lions Club köszönetét fejezi ki, hogy ellátogattak rendezvényükre és fogyasztásukkal lehetőséget teremtettek jószolgálati tevékenységük teljesítésére. Köszönik Tanja Miglecinek, hogy a kiállított gyönyörű fotóival emelte rendezvényük színvonalát.

A rendezvény képei, amelyek bizonyítékként szolgálnak, hogy milyen sokan jöttek el invitálásukra >>

« vissza