Szent Hubertusz-nap a gödi Nemeskéri-Kiss Kúriában

November 3. Szent Hubertusz napja. A vadászat és a vadászathoz köthető számos mesterség, tevékenység védőszentjének ünnepén rendezték meg Gödön a Nemeskéri-Kiss Kúriában szombaton 14.00 órai kezdettel a Szent Hubertusz-napot. 

A rendezvény megnyitóját a kúria nemesen egyszerű klasszicista épületében megtartott ebéd előzte meg, ahol a Magyar Vadász Borrend és társ borrendek tagjai, képviselői, és a vendégek vettek részt. A vadászat élményeit ábrázoló festmények között elfogyasztott ízletes étkek és aromás borok szinte szakralizálták az elkövetkező eseményeket.

A gasztronómiai színeket a művészet színei váltották fel. A kúria galériájában került sorMuray Róbertfestőművész kiállításának megnyitására.Feiszt Ottó, azOMVK elnöke megnyitó szavaiban méltatta a Nemeskéri család érdemeit, történelmi, állami, hadi teljesítményeit, a vadászathoz fűződő kimagasló irodalmi és politikai eredményeit. KiemelteSemjén Zsoltpolitikai vállalásait, amely a vadászat jó hírének visszaállításában is előrelépést hozhat. Hangsúlyt fektetett a vadászat és a kulturális események kapcsolatára. Ezt példázza a kúriában 12-ik alkalommal megrendezett Hubertusz-nap is, ahol a ház nemcsak a vadászattal kapcsolatos eseményeknek ad otthont, hanem a művészeteknek is. A muzsika, a festmények, a könyvek a vadászkultúra részét is képezik.

Teljes cikk olvasása >>

« vissza