Takarítás a tiszta pincefaluért

Tiszta Pincefaluért 2012 Monori Pincefalu
Újra együtt a megszokott csapat. Kezdhetnénk így is összefoglalónkat, hiszen május 5-én a Szent Orbán téren immár negyedik alkalommal gyűltünk össze, hogy a Strázsahegyet megtisztítsuk az egy év alatt több „szorgos kéz” által felhalmozott és eldobált szeméttől. Kezdeményezésünket — jó szokását most is megtartva — a Kövál Zrt. karolta fel azzal, hogy térítésmentesen vette át a rendezvény keretében összegyűjtött hulladékokat.

Az idő most is kegyes volt hozzánk és ragyogó napsütésben zajlott a szemétszedés mindenki nagy örömére. A helyszíni eligazítást követően a csoportvezetők elsétáltak aktivistáikkal megtisztítani a hegy különböző területeit. Szerencsére a több éves munkának köszönhetően egyre kevesebb szemetet kell összeszedni, így jutott idő és energia távolabbi területek megtisztítására és új feladatok ellátására is.
Az egyik család például a kilátó környéki padok, asztalok festését végezte el, míg egy kisebb csapat a turistaút és a tanösvény útvonalának környezetét rendezte, illetve a tönkrement jeleket festette újra. A teljes útvonal felújítása várhatóan nyár végére fejeződik be.
A különböző helyszíneken mintegy 100 ember dolgozott a városrész megszépítéséért. Az összegyűjtött 25 m3-nyi szemetet a Hárs-Tüzép, Radácsi Ede, Herda Tibor, Mikla László és segítőik szállították el a hulladékudvarba. 
A jól végzett munka öröme piroslott az arcokon, amikor a megérdemelt ebédre gyülekeztek a Czimbora Borházban ( KultPince ), ahol szorgos hölgycsapat készített ízletes gulyáslevest az aktivistáknak. Köszönet érte! 
Köszönjük továbbá a Somodi szikvíz üzemnek a szódát, az egyesület tagjainak pedig a szomjoltó borokat! 

A civil lakosok mellett részt vettek az eseményen: 
Budapest Bank, Nyugdíjas Vasutas Klub, Strázsa-hegyi Polgárőr Egyesület, Nagycsaládosok Monori Egyesülete, Vöröskereszt Telepi Szervezete, Monori Gyermekotthon. 
Köszönjük a cégek, szervezetek támogatását, valamint az önkéntes polgárok példaadó szorgalmát, kitartását! 
KA.


« vissza