Téglagyári Pincenapok 2013


Fogathajtó és Főzőverseny


Téglagyári Pincenap

2013. június 22.

Monor Bajcsy Zs. út Téglagyári pincék.

 

 

Az idén első alkalommal rendezi meg a Monori Lokálpatrióta Egylet a Téglagyári Pincenapon az amatőr sütő-főző versenyt.

Jöjjön el Ön is, mutassa be főzőtudományát barátainak, a nagyközönségnek és a szakavatott zsűrinek.

Kérjük ne csak a főzőtudományát, hanem családját és barátait is hozza magával, hogy ezen a szép hangulatos helyeken megrendezett verseny egy igazi családi nap lehessen.

 

Jelentkezési feltételek:

-Csak amatőr kukták jelentkezését várjuk.

-Sütni-, főzni hagyományos anyaggal vagy gázégővel lehet.

-Kemencében

-Bográcsban

-Cserépedényben

-Grillrácson

-Tárcsán stb.

- Sütni-főzni minimum 10 főre kell.

- A főzés hozzávalóiról, kellékeiről és a hozzáillő kínáló borról a jelentkező gondoskodik.

- Az étel receptjét, név és lakcím megadásával a jelentkezőnek a jelentkezéssel együtt le kell adnia melyet a szerző nevének megjelölésével a Monori Lokálpatrióta Egylet honlapján közreadjuk.

 

Helyszíni regisztráló hely:

Monor Bajcsy Zs. út Bacchus tér kereszteződésében felállított regisztrációs sátorban, vagy Ifj. Lendvay Endre pincéjében, Téglagyári dűlő Kármentő sorban lehet 2013. június 22. 08 órától legkésőbb 10 óráig. Regisztrálni lehet még a baloghp@inext.hue-mail címen is.

A regisztráló helyen lehet a nagyérdemű közönségnek kóstoló jegyet vásárolni 1000 Ft-os egységáron a csapatok által felajánlott mennyiségig.

 

Az ételek elnevezése, a főzőcsapatok neve, a felajánlott étel mennyiségét a regisztráló helyen jól láthatóan ki kell függeszteni.

 

A regisztráló helyen lévők feladata:

Minden kóstoló jegyet vásárlónak egy db. térképet átadni, aminek a segítségével könnyen megtalálja a főzőhelyeket.

Fontos! A regisztráló lap pontos kitöltése, különös tekintettel az étel készítésének a helye, és készítőjének telefonszáma, valamint a kóstolásra felajánlott étel adagszáma.

Kizárólag annyi kóstoló jegyet adhatnak ki ahány adag ételt a versenyzők felajánlottak.

 

A verseny:

Az ételek elkészítésének módját (higiéniás feltételeit) a zsűri az értékelésnél figyelembe veszi.

Minden versenyen induló saját felelőssége az étel és alapanyagának megfelelősége egészségügyi szempontból.

Minden versenyző a regisztrációs helyen kap egy sorszámot, alatta az étel megnevezése, melyet a főzőhelyen jól látható módon ki kell helyezni, e sorszám alapján járja körbe a zsűri a főzőhelyeket, és ez a szám segíti a kóstolni akaró vendéget abban, hogy odataláljanak a pincéhez.

Az elkészült ételből egy adagot a regisztráló helyeken kell bemutatnia zsűrinek legkésőbb 13 óra 30 percig Ifj. Lendvay Endre pincéjében a Kármentő soron

 

Értékelésnél: a zsűri kiemelt figyelmet fordít az ételek tálalására, kinézetére és ízvilágára, valamint a már fent említett higiénés körülményekre.

 

Eredményhirdetés: A Bacchus-téren 14 órakor lesz.

Amennyiben kérdés merülne fel a versennyel kapcsolatosan, hívjátok a 0630-9869-371 vagy 0670-3135-800 mobil számot.

A verseny napján Méhész Jánost (0670-3135-800) aki a verseny lebonyolításának a felelőse.

 

Üdvözlettel:

Balogh Péter

Monori Lokálpatrióta Egylet

 

baloghp@inext.hu

www.monorilokalpatriotak.hu

Főzőverseny nevezési lap letöltése >>

0630-9869-371
« vissza