Tervismertető prezentáció, Pinceskanzen a Strázsahegyen

Vladár István református lelkész szavait idézve,

"Arra kaptam indítást, hogy hazahívó szónak engedelmeskedve, építsem fel egymás mellé a Monorra jellemző hatféle pincetipust, a környék legmagasabb pontjára egy tájba illő kilátótornyot. Azonban lelkipásztorként nem gondolkodhatok toronyban templom nélkül, ezért a hajdani paticsfalas, első monori templom emlékére, szőlővesszőből font templomhajót is odaálmodtam a torony mögé.
Emelett abban is eggyé válik a mezőgazdászi és lelkészi hivatásom, hogy nem egy "halott" pincefaluban gondolkodom: A rám bízott gyerekek, fiatalok számára egy természetközeli táborhelyet szeretnék itt, a picék tövében. Célom, hogy megismerjék és megszeressék a szőlőt, mint növényt, és azt az életformát, amit elődeik gyakoroltak, s apáról-fiúra szállva továbbadtak."

Kaltenecker Andrea szervezésében tájépítész halgatók tanáruk vezetésével néhány napot töltöttek itt Monoron, felmérték a területet, annak lehetőségeit, megismerték Vladár István elképzeléseit a terület kialakítása funkciója tekintetében. Munkájuk eredményeként tervismertető prezentációt tartottak a monori Vigadó épületében.
A project elindult, reméljük, hogy belátható időn belül együtt örülhetünk a Monori Pincefalu egy újabb, a fejlődést jelentő létesítmény megépülésének és működésének.

Vladár István köszöntője >>
Prezentáció képekben >>

« vissza