Tök-Jó barangolások margójára!


A Tök-Jó barangolások a Monori Pincefaluban vendégei és a nyitott pincék számára sem volt nyilvánvaló, hogy a Mészáros Pince a Nagyrédei Borbarátok képviselőit fogadta, akik tapasztalatgyűjtésre érkeztek hozzánk. Az alábbiakban közzétesszük képviselőjük levelét.


---------- Forwarded message ---------
Feladó:Imre Tősér<imre.toser@gmail.com>
Date: 2023. okt. 31., K, 7:09
Subject: Tősér Imre - Köszönet
To:strazsaborrend.meszaros@gmail. com<strazsaborrend.meszaros@ gmail.com>


Tisztelt Strázsa Borrend,Kedves János,


2023.10.22-ére meghívást kaptunk (a nagyrédei borbarátok) a Monor környéki Strázsa Borrendtől a TÖK-JÓ Barangolások a Monori Pincefaluban c. programjára.

Nagyon vártuk az eseményt, hiszen falunkban is szeretnénk újra életre kelteni a szeretett Pincesorunkat és úgy gondoltuk, ez jó kis tapasztalatcserére ad lehetőséget.

Megérkezésünkkor a Mészáros Pince várt minket nagy szeretettel, ahol megismerkedhettünk a monori pincesor történetével, részletes bemutatót hallhattunk a helyi borászokról, a jelenleg is működő pincékről és vendéglátó egységekről, és maga Strázsa Borrend történetéről és munkásságáról.

Az utunkat innen, nagyon kedves idegenvezetőinkkel a Pincesori forgatag felé folytattuk. Ami ezután következett, az maga a csoda volt.

Csodálatos környezet, rengeteg vidám ember, csodálatos pincék, barátságos vendéglátókkal, úgy éreztük magunkat Velük mintha 1000 éve ismernénk egymást. Kóstolhattunk finomabbnál finomabb nedűket, Baldaváry, Vásárhelyi és Lukácsy borcsodákat, jártunk szebbnél szebb vendéglátóhelyeken, mint pl. a Lusta Páva, amibe az összes lány a csapatból beleszerelmesedett. Kóstolhattunk tökös ételeket, mint pl. tökös muffint, tökös burrito-t, tökös vadast, ami valami isteni volt, de volt ott mindenféle kézműves csoda, szörpök, sajtok, fakanalak, ami szem szájnak ingere. Beszélgettünk borászokkal, vendéglátókkal, akik olyan kedvességgel és szeretettel ajánlották fel önzetlen segítségüket a mi pincesorunk újjáélesztésében, amire nem is mertünk álmunkban sem gondolni! Csodálatos élményekkel gazdagodtunk, amiből még hetekig táplálkozunk! Alig várjuk a következő találkozást! Köszönjük Monor, köszönjünk Strázsa Borrend!


Köszönettel:Tősér Imre

« vissza