Új honlap a Pincefalvak bemutatása érdekében

Az elmúlt évtizedben megnőtt a minőségi borfogyasztás aránya. Az emberek egyre több információt szeretnének tudni az általuk fogyasztott borokról. Már nemcsak a boltok polcairól leemelt palack az érték, hanem a szakmai tudás is, ami mögötte van. A fogyasztók célja nemcsak a bor élvezete, hanem a borász, a borászat, az alkalmazott technológiák minél jobb megismerése. Céljaik elérése érdekében pedig utazni is hajlandók, akár lakóhelyüktől távol lévő borvidékekre is.

Egyre több honlap jelenik meg, amelyeken komplex bortúrákat ajánlanak a "kalandoroknak". Még mindig vannak azonban olyan helyek, amelyek egyáltalán nem ismertek a nagyérdemű előtt. Sok olyan település létezik, amelyek műemlékei között kevésbé ismert pincesorok, présházak is szerepelnek. Természetesen vannak olyan „sztár” pincefalvak, amiket mindenki ismer. Ezek jó példaként szolgálnak a többi településnek.

Egy-egy pincefalu azonban nem feltétlenül tud érvényesülni a versenyben, ezért hoztuk létre ezt a honlapot. Célunk a sok-sok értékkel bíró, de borkulturális szempontból talán nem eléggé elismert falvak, városok népszerűsítése. Úgy gondoljuk, hogy a felkapott jó marketing lehetőségekkel bíró, neves pincészetek és borrégiós centrumok bemutatása mellett, a kevésbé ismert, ám érdeklődésre számot tartó, a borkultúrát, hagyományokat ápoló közösségek életébe is érdemes bepillantani. A borászat, mint szakma is megjelenik oldalainkon, de hangsúlyozottan a szőlő és bor világának fontos kísérő jelenségeire, hangulati elemeire, a természetes és az épített környezet bemutatására szeretnénk fókuszálni. A bort, mint turisztikai vonzerőt megjelenítő terméket állítva a központba, modelleket szeretnénk bemutatni a lehetséges idegenforgalmi fejlesztési elképzelésekhez kistelepüléseknek és kevéssé ismert közösségeknek.

Érdemes ide ellátogatni! >>

« vissza