V. Lovagi Lakoma és Borász Bál

Ismét egy sikeres rendezvényen vagyunk túl, köszönhetjük ezt közönségünknek és természetesen mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik nélkül Borrendünk nem lett volna képes immáron ötödik alkalommal ilyen színvonal megrendezni a Lovagi Lakoma és Borász Bált.

Röviden a történésekről:

Bodor János nagymester köszöntötte vendégeinket és támogatóinkat, ebben az évben először volt az est háziasszonya Borkirálynő. Domján Zsuzsanna, aki a székesfehérvári Noé-hegyi Szent István Borrend 2009. évi borkirálynője, vezette le az est történéseit.
Az idei lakománk különleges apropója, hogy 2010-ben borrendünk alapításának 10. évét ünnepli, az elmúlt időszak történéseit Ambrózi Pál ceremóniamester ismertette közönségünkkel, egyben bejelentette, hogy ezt a kerek évfordulót Borrendünk méltó módon akarja megünnepelni a junius 5-én megrendezésre kerülő Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál keretében. Ceremónia mesterünket követően Gulyás László nyugalmazott nagytiszteletes következett szólásra, aki igazi ékesszólással visszaidézte a református nagytemplomban történt alapító avatást és méltatta a közösségi élet formálásában szerepet játszó Borrend tevékenységét.
A Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége nevében Bíró Mára főtitkár köszöntötte a megjelenteket az MNBOSZ nevében, majd Karakas János alapító tagunk és nagykövetünk részére a magyar borkultúráért végzett minkájának elismeréseként Pro Vino érdemérem kitüntetést adott át, egyben jelezte, hogy a kitüntetést eredetileg Dr. Terch András a Szövetség elnőke adta volna át, de az időjárásból adódó útviszonyok miatt nem tudott jelen lenni.
Ezt követően az "Év Pincészete 2009" cím birtokosa, meghívott pincészetünk tulajdonosa, Szöllősi Mihály ismertette tevékenységét és borkészítési filozófiáját.
Ezévi lakománk különlegessége volt, hogy meghívásunkat elfogadva a Tarnamenti 2000 ZRt. BIO. termékeivel, sajtokkal és húskészítményekkel mutatkozott be. Kovács István vezérigazgató néhány szóban ismertette cége tevékenységét és invitálta vendégeinket kóstolásra.
Kovács László a La Fiesta Party Service tulajdonos ügyvezetője méltatta a támogató éttermek erőfeszítésit, akik valóban igazi ételkülönlegességekkel kedveskedtek közönségünknek, ismertette a felszolgálás menetét és indította el a lakomát. Minden bor és a hozzá készített étel felszolgálása előtt a borász és az étterem séfje beszélt boráról illetve az étel elkészítésének módjáról.
Az előételek felszolgálását követően Kovács László kiszólította a meghívott vendégeinket akiknek Borrendünk emléklapot adományozott, evvel is köszönve, hogy kitűnő ételeikkel, boraikkal közönségünk számára emlékezetessé tették az estét. Az emléklapok átadását követően Gombás András a Gombás Étterem tulajdonosa és egyben a Magyar Vendéglátók Ipartestületének régiós alelnöke, köszöntötte a báli közönséget és néhány szóban emlékeztette a Strázsahegy felemelkedéséért dolgozókat, hogy a színvonalas rendezvények szervezése mellett gondoljunk a Strázsahegy infrastruktúrájának fejlesztésére is, mivel enélkül nem kézelhető el igazi és tartós fejlődés.
Ezután kezdődött az igazi lakoma, a vendégek az éttermek feldíszített asztalánál kedvük és étvágyuk szerint választhattak a különleges gonddal elkészített ételekből.
A Lakoma végeztével kezdődött rendezvényünk második része a Borász Bál. A hangulat megalapozásáról és fokozásáról a Signal zenekar gondoskodott, melynek hatására a báli közönség hajnalig ropta a táncot.
Szándékunk szerint lakománk a bor és az étel harmóniáját kívánja bemutatni és népszerűsíteni, így nem feledkezhetünk meg azokról a monori és Monor környéki borászokról akik a legjobb, nagy gonddal elkészített boraik felajánlásával járultak hozzá az est sikeréhez és egyben keresztmetszetét adták a Monori pincékben megbújó kitűnő boroknak.

Borrendünk köszönetét fejezi ki minden támogatójának, éttermeknek, borászoknak, a rendezésben, háttérmunkában segédkezőknek és mindazoknak akik ajándékaikkal segítettek, hogy hozzájárultak rendezvényünk sikeres lebonyolításához.

ELőzmémyek: Borkiválasztás_1, Borkiválasztás_2, Borkiválasztás_3, Borkiválasztás_4

Lakománk és Bálunk képei >>
Borlap
Menü

Támogató éttermeink: La Fiesta Party Service, Gombás Étterem, Bagoly Fogadó, Nicolett Panzió és Étterem, Nerges Hotel, Tanya Csárda

Támogató Borászatok: Szőllősi Pincészet, Ambrózi Pál, Berki István, Bodor Borház, Csuzi Családi Pincészet, Hanzelik Lajos, KerBor Kft., Kiss Péter, Kovács Róbert, Kugel György, Lukácsy György, Megyeri-Hanti Pince, Orlik Sándor, Petz Márton, Prokopecz János, Sárosi István, Sintár András, Szuchy Lóránt, Vállalkozók Monori Szervezete, Zátrok Károly

Támogatóink: Ajta Minerál Enterprise Kft, B&K Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., Computer System Bt., Ecofact Kft., Forrás Vendéglő, Gemini TV, KerBor Kft., Kiss Optika, Kruchió Design , Mikla-Ker Kft., Mrenkó Pál, Napsugár Gyógynövénybolt, Panning Pékség Kft., Pékmester Bt., Piros 2000 Bt., Rigoletto Cukrászda, Rózsika Virágüzlet, Szánthó Kereskedőház Kft., Tarnamenti 2000 ZRt., Vigadó Kulturális és Civil Központ, Virág Taxi, Viti-Vető Vetőmagkereskedés, Vitéz László hasznos holmik boltja, Virágmánia, Farkas Alexandra Virágüzlete, Vladárné Ildikó Virágüzlete, Williams TV. Studio

Dekoratőrünk: Immáron ötödik alkalommal fáradhatatlanul, Pál Istvánné Marika.
Fotósunk: Akinek évről-évre a színvonalas fotókat köszönhetjük, Vitéz Attila fényképész.

« vissza