Vendégek voltunk a Tihanyi Garda Fesztiválon


Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült,ezért nem véletlen, hogy éppen itt kerül sor már 18 éve a Garda Fesztiválra. A háromnapos fesztiválonn felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai.

Borrend
A Tihanyi Vinitores borlovagrend vendégeiként vettünk részt a Tihanyi Garda Fesztiválon. A reggeli fogadás, a nosztalgia sétahajózást követően a Tihanyi-kút felett a halászok emlékére koszorúzáson vettünk részt. Majd következett a hal zsákmány fogadása a hajóállomáson. Borrendi díszruhában felvonultunk az apátsági templomba ahol megtörtént a hal és a bor áldása.

Borrend

A hal és a boráldást követően az ünneplő borrendek megemlékeztek Benke László mester szakácsról, majd borlovagrendi avatás következett a Visszhang-dombon és itt rendezték a hagyományos szabad tüzi gardasütést is. Este kisvonattal szállították a borrendi társaságot a volt apátsági pincébe ahol fantasztikus vendéglátásban volt részünk. Immáron a 18. alkalommal megrendezett fesztivál hangulatához hozzájárult a kellemes őszi időjárás is. Köszönjük a meghívást és a nagyszerű és baráti vendéglátást.

Borrend

« vissza