Vendégek Voltunk a pátyi pincefaluban

A pátyi Pince-hegy borászainak meghívására látogattunk el pátyra, hogy egy pincejárás keretében megismerhessük a pincefalut, annak szépségeit, a borászok borait, törekvéseiket rövid és hosszútávon. Cseh Gábor vezetésével látogattuk végig a vendégváró pincészeteket, kóstoltuk meg kitűnő boraikat. Mindeközben megcsodálhattuk az 1800-as években épült pincék építészeti értékeit, a hagyományt tisztelő berendezéseit, megtapasztalhattuk a domboldalba fúrt pincék, a bor érlelésére és tárolására igazán alkalmas hőmérsékletét. Mindeközben nem feledkezhetünk meg a kitűnő hangulatról, a vendégváróink kedvességéről és humoráról.
Sétánk, a pincefalu megtekintése és a közben folytatott beszélgetések alapján elmondhatjuk, hogy örömeink és gondjaink közösek. A pincefaluban egyszerre van jelen a fejlődés és a pusztulás. Szépen és igényesen felújított pincék mellett elhagyott és elhanyagolt pincéket találhatunk. Gondok vannak a vagyonbiztonság terén is. Mindez azonban csak erőt ad a lelkes borász csapatnak, akik célul tűzték ki, hogy a pincefalu népszerűsítésével, természetesen a jó borokkal, az igazi falusias vendégszeretettel visszaadján annak régi fényét.
Köszönjük az élményekben, jó borokban gazdag estét amelyre a koronát a vaddisznó húsból készített gulyás és a hangulatos blues zene tette fel. Hisszük, hogy összefogással, egymást segítve pincefalvaink visszanyerhetik régi fényüket és újból a barátkozás, hangulatos beszélgetések színhelye lesz.

Látogatásunk képei >>

« vissza