Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2022.05.24

Készüljünk a Borvidékek Hétvégéje rendezvényünkre!

Kövidinka és a Kadarka sor pincegádorai már csak egy kis fazonigazításra várnak a Borvidékek Hétvégéje előtt. Kérjük a Strázsahegy pincetulajdonosait, hogy a nagyszerű programlehetőségekhez, neves borászokhoz és nem utolsó sorban a pincefalu vendégei számára egy tiszta, rendezett és ápolt pincefalut mutassunk. Ezért ahol szükséges tegyünk rendet és kaszáljuk le a pincénk környezetét használjuk ki a rendezvényig hátralévő alig több mint két hetet!

Strázsahegy kaszálás

2022.05.09

XXVII. Monori Térségi Meghívásos Borverseny


Mondhatjuk, hogy na végre, újra, immáron XXVII. alkalommal megrendezhettük a Monori Térségi Meghívásos Borversenyt. A nevezők 85 bormintát adtak le, amelyből 16,47% arany, 43,5% ezüst, 22,98% bronz minősítést kapott. Az itt látható eredmények alapján elmondhatjuk, hogy színvonalas borversenyt bonyolíthattunk. Monor város bora, az elért pontszámok alapján a Strázsahegyi Borház Gyöngyöző bora lett. Örömmel gratulálunk az elért szép eredményekhez!


2022.04.25

Sikeres tavaszi kaszálás és területszépítés a Strázsahegyen


A borrend tagjaiból és pincetulajdonos segítőkből álló csapat nagy munkát végzett április 23-án szombaton. Munkánk eredményeként négy teherautónyi lekaszált, levágott fű és bokor nyesedék vándorolt az Önkormányzat komposztáló lerakó helyére. Munkánk eredményeként máris szebben néznek li azok a sorok ahol a csapat dolgozott. Sajnos azonban maradt még feladat a Strázsahegyi pincék sorai között, amelyet még az elkövetkezendő tavaszi napokban el kell végeznünk, hogy egy szebb és rendezettebb pincefalu képpel indulhassunk a nyári szezon, főleg a Borvidékek Hétvégéje megrendezése irányába.


Kaszálás


2022.04.20

Nagytanácsi ülés az Ó-hegy Borházban


Megbeszél témák, feladatok:

 

  • A május 7-én rendezendő meghívásos városi borversennyel kapcsolatos szervezési feladatok megbeszélése. Meghívók jóváhagyása, Monor város bora díjjal kapcsolatos feladatok....
  • Borrendünk nem csak részt vesz az Ó-hegyi Borfesztiválon, hanem annak fővédnöke is.
  • A bornapon egyen pólóban borrendi tagjaink egyen pólóban jelennek meg, a póló választás és készítés folyamatban.
Nagytanácsi ülés

 

Szombaton, azaz április 23-án borrendünk tavaszi kaszálást és területszépítést végez a Strázsahegyen, majd a következő héten Herda Tibor szervezésében a téglagyári pincék oldalán.

2022.04.15

Tavaszi kaszálás és területszépítés a pincefaluban.


Amennyiben az időjárás nem szól közbe, akkor április 23-án a Monor Környéki Strázsa Borrend szervezésében tavaszi kaszálást és területszépítést végzünk a Strázsahegyen. Várjuk borrendi társainkat és természetesen mindazokat, akik segíteni szeretnének ebben az önkéntes, pincefalu szépítő programunkban.


Sárosi István

2022.03.20

Tavaszi szemétszedés és területszépítés a Strázsahegyen és környékén


A tervek szerint - egy szuper kirándulónap keretében - május elsején adjuk át a megújult piros kereszt turistautat, ami a Szent Orbán térről egészen Gyömrő városközpontjáig halad. A teljes 13 km-es szakaszon, április 10-én, mindhárom település önkéntesei szemétmentesítik az érintett területeket.
Várjuk olyan 2-5 fős csoportok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a Strázsahegy központi, a Forrás-völgy környéki és az olajkutak mellett haladó földutak hulladékmentesítésében.


Strázsahegy takarítás

2022.02.07

2022. év első nagytanácsi értekezlete László Katica pincéjében


Örömmel látogattunk el Katica nagyszerűen felújított és berendezett pincéjébe. Igazán jó volt látni, hogy Magócsi Lajos unokája esetében a vér nem vált vízzé, azaz folytatódik a szőlő és a bor szeretete. A monori pincetulajdonosok és az idősebb monoriak számára közismert, hogy Magócsi Lajos a maga idejében kiemelkedő szerepet vitt és vállalt pincefalunk és Monor kulturális életében. Nagyszerű volt látni, hogy néhány nagypapától származó bútor és néhány fénykép is helyt kapott a pincében. Gratulálunk a pincéhez, a különlegesen finom töltött káposztához és nem utolsó sorban a kínált borokhoz, amelyet ugyancsak maga készített.


László Katica pincéje


2022.01.02

János-napi boráldás a Nagyboldogasszony templomban


Hagyományteremtő szándékkal a Vigadó Nonprofit Kft, a Monor Környéki Strázsa Borrend és a Római katolikus egyházközség december 27-én János-napi boráldást szervezett a monori Nagyboldogasszony templomban a Monoron és környékén termelt szőlőből készült 2021. év újborai számára.


Boráldás