Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2022.08.31

10. éves a Darányi Ignác Borlovagrend


Aug. 27-én ünnepelte a Tassi Darányi Ignác Borlovagrend tíz éves jubileumát. Az ünnepi közgyűlés majd a névadó sírjának koszorúzása után következett az ebéd. Az új borlovagok avatása a kánikulára való tekintettel a faluház színháztermében történt.

2022.06.21

Borvidékek hétvégéje 2022, borrendi tag és vincellér avatás


Nyugodtan elmondhatjuk, hogy a Borvidékek Hétvégéje 2022 rendezvény a város, a borrend, a monoriak és reményeink szerint az idelátogató vendégeink számára is szuperül sikerült. Borrendünk részére a program szombat reggel indult, reggelivel vártuk a rendezvényünkre érkező borrendi társainkat, végül nyolc borrend tizennégy fővel volt részese ünnepünknek, amelyet ezúton is köszönünk. Jelenlétükkel ünnepélyesebbé tették a borrendi tag és vincellér avatónkat. Borrendi taggá avattuk László Csabánét, valamint vincellérré Bazsik Andrást és Fecske Andrást, akik ezt követően, reményeink szerint a közösségi munkájuk alapján rövidesen borrendünk rendes, aktív tagjaivá avathatjuk.

Borrendi avatás

2022.05.24

Készüljünk a Borvidékek Hétvégéje rendezvényünkre!

Kövidinka és a Kadarka sor pincegádorai már csak egy kis fazonigazításra várnak a Borvidékek Hétvégéje előtt. Kérjük a Strázsahegy pincetulajdonosait, hogy a nagyszerű programlehetőségekhez, neves borászokhoz és nem utolsó sorban a pincefalu vendégei számára egy tiszta, rendezett és ápolt pincefalut mutassunk. Ezért ahol szükséges tegyünk rendet és kaszáljuk le a pincénk környezetét használjuk ki a rendezvényig hátralévő alig több mint két hetet!

Strázsahegy kaszálás

2022.05.09

XXVII. Monori Térségi Meghívásos Borverseny


Mondhatjuk, hogy na végre, újra, immáron XXVII. alkalommal megrendezhettük a Monori Térségi Meghívásos Borversenyt. A nevezők 85 bormintát adtak le, amelyből 16,47% arany, 43,5% ezüst, 22,98% bronz minősítést kapott. Az itt látható eredmények alapján elmondhatjuk, hogy színvonalas borversenyt bonyolíthattunk. Monor város bora, az elért pontszámok alapján a Strázsahegyi Borház Gyöngyöző bora lett. Örömmel gratulálunk az elért szép eredményekhez!


2022.04.25

Sikeres tavaszi kaszálás és területszépítés a Strázsahegyen


A borrend tagjaiból és pincetulajdonos segítőkből álló csapat nagy munkát végzett április 23-án szombaton. Munkánk eredményeként négy teherautónyi lekaszált, levágott fű és bokor nyesedék vándorolt az Önkormányzat komposztáló lerakó helyére. Munkánk eredményeként máris szebben néznek li azok a sorok ahol a csapat dolgozott. Sajnos azonban maradt még feladat a Strázsahegyi pincék sorai között, amelyet még az elkövetkezendő tavaszi napokban el kell végeznünk, hogy egy szebb és rendezettebb pincefalu képpel indulhassunk a nyári szezon, főleg a Borvidékek Hétvégéje megrendezése irányába.


Kaszálás


2022.04.20

Nagytanácsi ülés az Ó-hegy Borházban


Megbeszél témák, feladatok:

 

  • A május 7-én rendezendő meghívásos városi borversennyel kapcsolatos szervezési feladatok megbeszélése. Meghívók jóváhagyása, Monor város bora díjjal kapcsolatos feladatok....
  • Borrendünk nem csak részt vesz az Ó-hegyi Borfesztiválon, hanem annak fővédnöke is.
  • A bornapon egyen pólóban borrendi tagjaink egyen pólóban jelennek meg, a póló választás és készítés folyamatban.
Nagytanácsi ülés

 

Szombaton, azaz április 23-án borrendünk tavaszi kaszálást és területszépítést végez a Strázsahegyen, majd a következő héten Herda Tibor szervezésében a téglagyári pincék oldalán.

2022.04.15

Tavaszi kaszálás és területszépítés a pincefaluban.


Amennyiben az időjárás nem szól közbe, akkor április 23-án a Monor Környéki Strázsa Borrend szervezésében tavaszi kaszálást és területszépítést végzünk a Strázsahegyen. Várjuk borrendi társainkat és természetesen mindazokat, akik segíteni szeretnének ebben az önkéntes, pincefalu szépítő programunkban.


Sárosi István

2022.03.20

Tavaszi szemétszedés és területszépítés a Strázsahegyen és környékén


A tervek szerint - egy szuper kirándulónap keretében - május elsején adjuk át a megújult piros kereszt turistautat, ami a Szent Orbán térről egészen Gyömrő városközpontjáig halad. A teljes 13 km-es szakaszon, április 10-én, mindhárom település önkéntesei szemétmentesítik az érintett területeket.
Várjuk olyan 2-5 fős csoportok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a Strázsahegy központi, a Forrás-völgy környéki és az olajkutak mellett haladó földutak hulladékmentesítésében.


Strázsahegy takarítás