Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2016.01.06

Hétvégén izgalmas forralt borokkal várnak a monori pincék (travelo.hu)

Rózsakő főzetet, rusztikus forralt othellot és málnás forralt  bort is kóstolhatnak azok, akik szombaton a Monori pincefalu felé veszik az irányt. Itt egy hatalmas fesztivállal ünneplik a pinceajtókat nyitogató forralt borokat, de sülnek majd a serpenyőkben fánkok, lángosok, és kukoricalevest is kínálnak popcornnal.


2015.12.02

Monori Borlovagok Batyus Évbúcsúztatója


Zártkörű rendezvény, minden borrendi és vincellér tagunkat párjával, batyujába tett étekkel és borral várjuk 2015 december 16-án 17 órára a KultPincébe

Kérjük, hogy minden tagunk hozza magával borrendi ruháját és medálját! Az MBOSZ szervezésében készülő Magyar borrendek 2016 könyvbe készítjük el csoportképünket!


2015.11.20

Eifert János mesterkurzusa a Monori Pincefaluban

Rólunk írták, fényképezés a Monori Pincefaluban, ahol nemcsak a bor, hanem a kultúra is lakozik


Eifert János mesterkurzusának egyik őszi témája a Monori Pincefalu volt. A fényképezés mellett a borkóstolás, és egy remek ebéd a KultPincében - ez is a program része. 

A vendéglátó, Kugel György elmondta, hogy ez egy olyan pincefalu, ahol nemcsak a bor, hanem a kultúra is lakozik. Majd így folytatta: "A Budapesttől mintegy 30 kilométerre található monori Strázsahegyen a szőlő- és bortermelésnek több évszázados hagyománya van. Az agyagos-löszös dombon kézi erővel ásták ki a boroshordók tárolására szolgáló pincéket, és többségük elé présházakat is emeltek. A Monori Pincefalu 180 hektáros területén mintegy 960 pince található összefüggő pincefaluban, amely nem csak Magyarországon, de Európában is unikális. Az összhatásában többé-kevésbé egységesnek tűnő pincefalu épületei hat típusba sorolhatók.

Eifert János mesterkurzusa a Monori Pincefaluban

2015.10.25

Megújult és kibővült pincefalunk Szent Orbán tere

Monor Város Önkormányzata a Strázsa-hegy turisztikai fejlesztése, illetve a borászati és szőlészeti kultúrájának népszerűsítése érdekében döntött az Orbán tér fejlesztéséről. A tér megújításának célja a Strázsa-hegyre és a pincefaluba látogatók számára egy kulturált közösségi találkozó és pihenőhely kialakítása, mely a strázsa-hegyi rendezvények egyik helyszínének is teret adhat.

Monori Pincefalu, Szent Orbán tér