Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2013.05.12

Nyitott Pince Napok - Pünkösdi Bortúra Monoron

Nyitott Pince Napok 2013. Pünkösd három napja újra a borvidékek és a finom borok jegyében telik! Ismerkedjenek meg Magyarország vendégváró nyitott pincéivel! Szerezzenek bővebb ismereteket borainkról, pincészeteinkről! Használják ki, hogy most közvetlenül a gazdához fordulhatnak kérdéseikkel. Kedvezményes borkóstolók és borvásárlás, hangulatos pince és bortúrák, borkóstolók Budafoktól Villányig, Soprontól Tokajig az ország borvidékein!


2013.03.17

Szőlőmetszés és tőketerhelés

Amikor a borászatról, mint piac- és fogyasztóközpontú árutermelésről
beszélünk, fontos kérdés, hogy – a törvényi előírásokat és az élelmiszerbiztonsági követelményeket szem előtt tartva – a pohárba kerülő bor minő-
sége: színe, illata, zamata tükrözze azt a minőségi kategóriát, melyben az a
piacra került. A borkészítés során feltétlenül ismernünk kell az alapanyagul
szolgáló szőlőtermés tulajdonságait. Tisztában kell lennünk annak összetételével, fizikai és egészségi állapotával, minőségével. Ezen ismeretek birtoká-
ban mérlegelhet a szakember, hogy milyen technológia alkalmazásával
készítsen a törvényi előírásoknak és a fogyasztói elvárásoknak egyaránt
megfelelő végterméket, bort.

Monori Pincefalu, Szőlőmetszés

2013.03.06

Sintár András, Öcsi bácsi emlékére

Mindenkinek megvan a maga története, hogy hogyan is kezdődött kapcsolata a borral, a pincefaluval. Lényeg mindég ugyanaz, vágyunk a barátkozásra, a társas együttlétre, a hangulatos beszélgetésre, amelyhez jó ha egy kis étel és bor is társul.

Monori Pincefalu, Csak úgy megálltunk egy borkóstolásra.

2013.02.13

Rönkfa kerti bútorok és játszótéri eszközök Üllőről

Cégünk 1998 óta foglalkozik különféle kerti bútorok játszótéri eszközök és egyéb kerti kiegészítők gyártásával és forgalmazásával.
Termékeink túlnyomó részét akácrönkből állítjuk elő. Az akácfa természetes szárítású, így a száradás során a keletkezett repedések a fa természetességét tovább növeli.
A szerkezeti kialakításoknál használunk még fenyőt, nádat és zsindelyt.
A játszótéri műanyag csúszdák anyagukban színezettek, UV stabil bevonatuknak köszönhetően az időjárás változásait jól tűrik.