Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2015.01.07

Emberek a Strázsán, fotópályázat

KultPince és a Monori Borút Egyesület a BORTÁRS Filmfesztivál 2015 keretében meghirdeti az "Emberek a Strázsán" fotópályázatot.
Várjuk a fotópályázatokon még nem szerepelt, az elmúlt 5 évben a Monori Pincefaluban, a Strázsahegyen - az építészet, táj, csendéletek mellett elsősorban a strázsahegyi emberekről (akár portré formájában, vagy munka, szórakozás közben)készült amatőr vagy profi fotókat.

potópályázat, filmfesztivál, fotó, film

2014.12.29

Bejglilejáró túra 2014

Ebben az évben is mintegy 20 km-es távon lejártuk a karácsonyi bejglit. Igaz a gombai szabadidőparkban némi pótlással is éltünk. 



2014.09.24

Gyöngyöt az embernek

„Fölfelé megy a borban a gyöngy”, „Törjön is mind az ég felé” – írta Vörösmarty Mihály. „Tenni az Isten felé pár lépést”, „és az Embernek szórni a gyöngyöt” – énekli a Misztrál együttes, a film főcímdalában. Amikor Péterffy Andrásnak e fenti című dokumentumfilmjét levetítették a Strázsa-hegyen, a KultPincében – június 7-én, a Borvidékek Hétvégéjén – még kevesen gondolhatták, hogy ez a rólunk szóló alkotás nemcsak a monoriakat érinti és érdekelheti. Azóta – derült ki szeptember 10-én – a 21. franciaországi Bor-Egészség-Életöröm fesztivál zsűrije két díjjal is jutalmazta, de már van spanyol meghívása is.

Gyongyöt az embernek, Monori Pincefalu

2014.09.21

MPVSZ közgyűlés Hajóson

Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége közgyűlésén küldöttként Ambrózi Pál és Kugel György vett részt. Az előadó Braun Zoltán elnök beszámolóját követően küldöttek megtárgyalták és ezt követően elfogadták a "Kalandozások a magyarországi pincefalvakban" program dokumentumait. Braun Zoltán ismertette a program marketing stratégiai tervét amelyet a küldöttek kidolgozásra alkalmasnak találták 

A közgyűlés kiemelt programja volt Hajós csatlakozása a szövetséghez. A küldöttek egyhangúlag szavazással elfogadták Hajós csatlakozási kérelmét, majd tapssal köszöntötték az új tagot.
Közgyűlést követően egy nagyszerű ebéddel rukkoltak elő a házigazdák, majd bemutatták a volt érseki pincét amely most a város tulajdona. Ezután egy igazi kalandos utazás következett csettegő túra a pincefaluban pincelátogatással dűszerezve. 

Köszönet a közös munkáért és a nagyszerű vendéglátásért!

Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetség közgyűlés Hajóson