Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2012.08.29

Magyar mese pályázat

Vitéz Anna

A monori szőlőmanók

 Egyszer volt, hol nem volt, a hatalmas Kárpát medence piciny kis pontjában, Magyarországon, ott, ahol a Cserhát hegység déli vonulata a Gödöllői-dombság szelíd dombvidéke lágyan belesimul az Alföldbe, létezik egy kis város, a neve Monor.
Minden reggel, mikor a felkelő Nap sugarai aranyszínűre festik a gyönyörű monori tájat, a szőlőmanók nekiállnak a szőlőskertek művelésének. Így megy ez bizony kora tavasztól késő őszig, évtizedek óta.

2012.07.09

Borrendek Világkongresszusa Szerbiában

A 2010-es magyarországi világkongresszust követően 2012-ben Szerbia fogadta a Borrendek Nemzetközi Szövetségének (FICB) kétévente megrendezésre kerülő világkongresszusát.
2012. május 31 – június 4. között Szerbiában került megrendezésre a Borrendek Nemzetközi Szövetségének (FICB) 47. Világkongresszusa. A rendezvényen 11 országból közel húsz borlovagrend képviseltette magát. Hazánkat a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége (Tálos Tamás alelnök, Biró Mária főtitkár és Brazsil Dávid, a nemzetközi Bizottság tagja), illetve a Pannónia Női Borrend 8 fővel képviselte a kongresszuson.

2012.06.22

Ez az éjszaka tényleg más volt mint a többi

Két forró nap közt egy langyos nyári éjszakát nem kell feltétlenül ágyban tölteni. Különösen, ha az a Múzeumok Éjszakája, amit a szervezők – a városi könyvtár munkatársai és megannyi segítőjük – teletűzdeltek kalandokkal, találkozásokkal, élményekkel, hangulattal. Mivel pedig az idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Monoron a Múzeumok Éjszakája, akadtak is szép számmal, akik az előzőekből már sejtették, hogy érdemes ébren maradni és útnak indulni. Az éji programok látogatói közt számos új érdeklődőt is fel lehetett fedezni.

2012.06.16

Bükkfürdői Gyógy - és Bornapok 2012. 07.27-29.

A nyári szezon forgatagában július 27 és 29-e között kerül megrendezésre Bükfürdőn a Gyógy- és Bornapok,  melyet idén a fürdő nyitásának 50. évfordulója tesz különlegessé. A jeles alkalomból a szervezők igazán színes  programokkal várják az érdeklődőket. Kicsit utánajártunk mire számíthatnak az odalátogatók.

2012.05.26

Orbán-napi Vigadalom

Ahogy az több mint egy évtizede, ebben az évben is a Monori Gazdakör szervezésében valósult meg az Orbán-napi Vigadalom.

Monori Pincefalu, Orbán-napi Vigadalom, borkóstoló, bortúra