Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2012.04.05

Ismét tavaszi nagytakarítás a pincefaluban

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2012. május 05-én (szombaton) a Monori Borút Egyesület ismét megszervezi strázsahegyi takarító akcióját.
A Kövál Zrt. e napon a rendezvény keretében az aktivisták által összegyűjtött hulladékot térítésmentesen átveszi, a felajánlást és a segítséget előre is köszönjük.

2012.02.28

Pincefalvak Szövetségének közgyűlése

A Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége 2012. február 17-i közgyűlést tartott, a Vidékfejlesztési Minisztérium VKSZI által biztosított budafoki helyszínén. Az alapító tagokon kívül már a solti pincefaluból is részt vettek a közgyűlésen.

Bővebben >>

2012.02.28

Monori Borút Egyesület az Utazás 2012 kiállításon

Borrendünk és a Monori Borút Egyesület az EMVA LEADER program keretében támogatást nyert a Monori Pincefalu fejlesztésére. Ezen program megvalósítása kapcsán mutatkozik be a mindkét egyesület az Utazás 2012 kiállításon. A Monori Borút Egyesület a Legyen Neked is Pincéd projekt megvalósítása, borrendünk pedig a Borvidékek Hétvégéje rendezvény beharangozása kapcsán mutatkozik be. Vendégeinket a projekthez és a rendezvényhez kapcsolódó prospektusokkal és természetesen zamatos monori borokkal várjuk március 1-4. között a Nemzetközi Vásárközpont A pavilon 112/D standján.

2012.02.11

Sikeres volt a Strázsahegyi Fánkfaló

A Monor Hegyessy Lions Club szervezésében jótékonysági céllal került megrendezésre a Falánk Fánkfalók Találkozója. A szárnyait bontogató Cimbora Borház adott otthont a Monor Kisegítő Iskola támogatása céljából létrejött rendezvénynek.

2012.01.23

Szövetség a pincefalvak fejlesztéséért

Magyarországon találhatóak még pincefalvak. Általában nem a nagy borászatok árnyékában, hanem kis falvak mellett eldugva, ismeretlenül, gyönyörű környezetben összességében pedig népi építészetünk széles repertoárját bemutatva. Programunk célja ezen pincefalvak és értékeinek megismertetése mellett felhívni a figyelmet "kihalásuk" veszélyeire, és egymás megismerésével, tapasztalatok cseréjével a védelem megerősítése.