Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2017.02.24

Kaphatunk még egyet?

 


Monor Környéki Strázsa Borrend céljai eléréséhez szükséges pénzeszközöket a tagdíjakból, adományokból, rendezvényeinek bevételeiből, részben pályázati pénzekből és támogatóinak személyi jövedelemadójának felajánlott 1%-ból teremti elő.



Kérjük amennyiben módjában áll támogassa borrendünket személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószámunk: 18687659113

 

2017.02.24

XXIII. Városi és térségi borverseny, Monor


A monori József Attila Gimnázium és Szakközépiskola Monor és Környéke Hegyközség, KerBor Kft, Monori Borút Egyesület, a Kövál Zrt, valamint a Monor környéki Strázsa Borrend szervezésében kerül megrendezésre a XXIII. Monori Meghívásos Borverseny. A verseny 2017. április 8-án 15.00-kor kezdődik. A helyszín megközelíthető a gimnázium Dózsa György úti, a postával közös bejáratán keresztül.

Parkolási lehetőségek: a Dózsa György úti parkolóban és az iskola belső területén.


Borverseny, Monor

2017.02.20

Magyar Bor és Pezsgő napja 2017


Egy nap a magyar borkultúráért!


A hagyomány 2017-ben is folytatódik. A magyar bor népszerűsítése érdekében június utolsó hétvégéjén, június 24-én megrendezésre kerül a Magyar Bor és Pezsgő napja. A magyar bor és pezsgő ünnepén ezúttal is minden a magyar borról és pezsgőről szól majd. Ezt ünnepeljük az ország valamennyi borvidékén és határainkon túl.

Borvidékeink, boraink - ismerjük meg, kóstoljuk meg együtt!


Koccintás a Monori Pincefaluban

2017.01.30

Borkóstoló és Chameleon Jazz Band Acoustic koncert a KultPincében


A borok mellé hagyományteremtő farsangi kocsonyakóstolóval készülünk!
A jó borokban dalok is vannak.Se szeri, se száma a borokban rejtőző zenéknek.
Mi most olyat kínálunk Önöknek, amelyből az akusztikus jazz ellenállhatatlan hangulata árad.
Segítünk ráhangolódni ízekkel, színekkel. Miközben válogatott borokat kóstol, az azokhoz illő zenével is kiragadjuk a hétköznapokból.
Február 17-én 19 órától a boraink és a kísérő falatok mellé olyan zenei csemegét kínálunk, amelynek élményét sokáig megőrizheti.


2017.01.10

A kisüzemi státus hatezer bortermelő terheit csökkent


Informális tájékoztatás útján azt az (FM által is megerősített) információt kaptuk az NGM-ből, hogy a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény még nem hatályos szabályai 2017. január 1. helyett csak április 1-jén lépnek hatályba. Ez vonatkozik a kisüzemi bortermelői státusz bevezetésére, valamint az egyszerűsített nyilvántartás vezetésre is. Az erre vonatkozó törvénymódosítási javaslat hamarosan (1-2 hét múlva) elérhető lesz az Országgyűlés honlapján. Ennek megfelelően késik a végrehajtási rendelet kihirdetése is. A módosítás és a késedelem oka az adóraktárak elektronikus nyilvántartás vezetésével kapcsolatos változások szoftveres fejlesztésének időigénye. Az információk szerint az eddig egyeztetettekhez képest a borászatokat érintően más részlet nem változik.

Kisüzemi bortermelő státus hatezer bortermelő terheit csökkenti